måndag 25 juni 2012

Kvartett igen från Linnéasjön, men ack så små de var!

Det går ett rykte om att man har satt ut 17 mindre karpar i Linnéasjön och jag har haft 8 av dessa i handen redan! De börjar faktisk bli lite av en plåga, då de är betydligt ivriga, än de större fiskarna de umgås med.

Men man får traska genom dem alla och förhoppningsvis lär de sig av sina misstag med tiden. Igår var det mer än plågsamt och jag landade fyra av dessa självmordspiloter, under ett ganska kort morgonpass.
Fetast av dem alla var denna spegelkarp, som togs vid Grönvägen och som så många gånger, för så går dessa små bland sjöns större individer och den ivriga tar betet, innan man hinner flytta det.

Krokningen och fighten ger den större fisken en antydan till, vad som är på gång och den större fisken lägger benen på nacken och försvinner.
Likaså var det i Joelskogen, var jag fick denna på controllerfiske och på långa avstånd, har man inga stora chanser att välja fisken, man vill ha och samma procedur startade och de större karparna försvann.
Jag drog mig vidare till en sluten plats i hopp, om att det skulle hjälpa, men icke! Bakom en liten del av en flytö, gick det några större och jag såg inte denna, som kom farande som ett skott och tog mitt bete och allt raserades på 2 sekunder.
I nästa hak hände samma sak, fast här hann jag missa den större fisken, utan att någon av oss kände något, men i näst utlägg av betet, kom ett snabbt take och min kvartett av babykarpar var fulländat.
Ni ser själva storleken och detta är den största av de fyra karparna, inte riktigt vad jag kom efter, men vad gör man?

De älskar bröd och fast jag provade med stora doggy och andra hundmatsbitar, som var dubbla storleken av en stor doggy, så tog de allt.
Dessa fiskar måste komma från ett Hungry Water och de har troligen gått på svältstadiet väldigt länge, jag hoppas att de lugnar ner sig lite, annars kanske de får ett annat ställe att växa upp på.
Till och med var det två gäddsnipor, som tog mitt bröd och i båda fallen, var det inga småfiskar runt mitt bete, vilket jag i så fall kunde förstå genom att gäddan attackerar och får i sig både brödbiten och någon liten mört.

Nej, mitt bröd låg i båda fallen orörda på ytan och den ena attackerade brödet flera gånger, innan den fastnade och i det andra fallet tog gäddan brödbiten ungefär som en glupsk Färna.
Större brödskorpar som rullas ihop, var mina beten för flera av karparna och sniporna, men även doggy gav dessa småkarpar.
Självklart var brödrullen dippad i Mistrals fenomenala I 40 dipp, en Carpcatcher av högsta rang och så även Mistrals FM - dipp. Ingen karp kan låta bli dessa dippar/dofter och det är just det som gör mitt fiske så effektivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.