tisdag 1 januari 2013

Hej och välkommen tillbaka!

Jag hoppas din nyårsafton var bra och håret inte svider allt för mycket just nu, annars får du lägga dig igen och komma tillbaka senare eller i morgon.

Jag tog ett par timmar på isen igår och isen var dålig i kanterna, men jag lyckades att ta mig ut och blanka och hade sen ett rent helvete att ta mig i land.
Jordvärmen tär på isen och nu håller in kanterna längre, du kanske kommer ut, men tar du dig i land utan en bräda? Ta det som en varning och är du ute på isen, så använd broddar, isen är som såpa nu.

Enligt väderexperterna ska det hålla sig milt denna och även nästa vecka, stämmer det, så har vi inte mycket is kvar i mina vatten och med öppet vatten, så blir det fiske efter karp igen.
Längre ner i landet har väl Mio och grabbarna satt upp karpspöna eller så är det på gång, jag får nog vänta en till två veckor, men blir det bara en öppning, så finns chansen där och den chansen tar jag direkt.

Jag vet att karpen är kvar inne i Bloms vik, var jag snöpligt nog fick avsluta mitt fiske, när det var som bäst, vilket är typiskt.

Men jag tillbaka igen, jag vill mer än gärna ha dessa vackra fjällkarpar i maghonyfärg under januari, de är så enormt fina i vinterkläder, så Kung Bore får bestämma sig lite snabbt nu om hur han ska ha det. - Ha en god fortsättning på nya året

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.