onsdag 2 januari 2013

Ombyggnad.

Nu är isfiskeprylarna ordnade och lagt på hyllan och ett gammalt renoveringsprojekt har tagits fram. Jag ska inte ut på isarna mer och det var bra att jag beställde två nya skärsatsar till min Lazer 200 mm, helt i onödan känns det som, jag kunde ha lagt dessa 500 på något annat och nja... kanske dessa skär kommer till användning under nästa istid?
Igår rev jag ner ringarna på mitt gamla Sportexspö, slipade och lackade, där de gamla ringarna hade suttit och det blev väldigt bra.

Spöet är ett Sportex Kevlar 12 fot och med en distinkt 2 ½ lb testkurva och mitt mål är att ha det för kontrollerfiske efter karp och gräskarp, samt annat roligt, som håller sig på avstånd från mig.
Sportexspöet var nerkletad med Seymoringar från en svunnen tid eller om de var från stenåldern, jag vet inte, men de är borta nu och kommer att användas till ett ismetespö för gädda, där passar de bättre efter en rejäl rengöring.
De nya ringarna kommer från ett Greys X - Flite + 50, när jag köpte dessa spö, var tyvärr en toppdel mosad och jag fick en ny topp och den gamla söndriga delen, har stått länge i källaren och nu ska dessa ringar på Sportexspöet.
En 50 mm ring kommer att pryda underdelen och jag bygger upp Sportexspöet exakt efter hur ringarna satt på Greys X - Flite spöet och det blir riktigt bra och kommer att skicka min Surcontroller väldigt långt med spöets kastegenskaper och dessa ringar.
Toppdelen kommer att ha en 40 mm ring i början och sen vidare upp till en 14 mm tippring, alla ringar är av typen SIC S - Glides, lätta och väldigt snygga ringar i färgen Gunsmoke.
Resten av ringarna är enbenta S - Glides, inte det bästa med tanke på, att man ska traska runt mycket med detta spö, men man får väl ta det liten lugnt under sin väg fram genom buskar och snår.
Så här blir ringningen på Sportexspöet och som synes, så är den gamla toppöglan ett nummer för liten, men det fixar jag genom Tacklebox i England, samtidigt med att jag beställer ett gäng ändbuttar i rostfritt stål.
Den gamla toppöglan rengörs, fixas till och hamnar sen på ismetespöet tillsammans med de gamla Seymoöglorna och då stämmer även dessa öglor ihop.

Klingan till detta ismetespö blir toppen av den mosade Greys toppen, den var skadat 10 cm från holken och resten av klingan är okay och fungerar bra.
Jag har renoverad flera spö den senaste tiden och alla ska få var sin rostfria ändbutt och nya toppöglor, så jag har lite att göra fram tills vi börjar jobba igen och under väntan på en öppning i ett karpvatten.

Du får nog dessa projekt när de är klara, det känns onödigt att ha saker stående som samlar damm, när man kan få ihop bra saker med lite jobb och jag kan ändå inte fiska, så nu ska jag linda, linda och sen linda lite till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.