torsdag 3 januari 2013

Trevliga stunder i köket!

Man kan ha annat på köksbordet än tanten .. Shit .. var kom den ifrån .. som ni ser, har jag varit för mycket med Slynan! Usch då! Nä, jag har haft en trevlig stund med spöna på köksbordet och tanten har tjurat i soffjävlen, så är det!

Jag har rensat, slipat och lackat och nu var det dags att linda på alla ringarna på Greysdelen och sen  resten av ringarna på Sportexspöet och tro det eller ej, så har det än en gång gått bra.
Jag har senaste tiden lekt lite med nylonlina som lindningstråd, det är starkt och det lägger sig bra och det blir täta lindningar, som synes här och jag tycker för ett isfiskespö, så duger detta bra.
Nylonlinan var i 0,30 mm och efter lindningarna var klara, fick de lite svart färg, som passar bra eller smälter bra in i den glansiga svarta klingan.
Sportexspöet lindades med svart tråd, som har lite nylon i sig för styrkan skuld och det är lite mer besvärlig att linda för hand som jag gör. Jag använder inga hjälpmedel för att linda ett spö, händerna och trådrullen i knäet and Away we go!
Efter ett tag blir man lite seg i korvarna och behöver en liten paus, under denna tog jag fram ett gäng gamla tunna penselskaft, som jag har sparat till flöten.

Allt tas bort så endast skaftet är kvar och sen skär man bort lite i toppen, var det sitter limrester, som höll håret och metallhylsan och sedan lackar jag dessa skaft och de blir väldigt fina flöten för lyft metoden och de grövre skaften, använder jag till Flower stick - rig, när karpen är på det humöret.
Lacken jag använder till dessa skaft är Humbrol Matt nummer 49, den ger inga glänsande ytor, som kan skrämma fisken och den är stark och vattentålig, 2 lager räcker gott.
Nu på morgonen var det dags för första lackningen av spöna och det ser redan riktigt bra ut och med tanke på, att de ska ha 4 lager till, så blir det en otrolig fin finish på spöna.
Jag har under alla år aldrig byggt ett spö med Flexcoat, jag lackar alla mina spö med Humbrol Gloss nummer 35, som ger en stark, smidig och glänsande lack under många år och denna lack gulnar inte under solens strålning.

Jag ser fram emot att få testa Sportexspöet med en Surcontroller och ett av dem fakebaits jag väntar på, det ska bli spännande och se hur långt spöet kastar med stora ringar och hur mycket spöet har ändrad sig med färre och lättare ringar, undrar vem som ska bli mitt först offer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.