lördag 30 mars 2013

Bag èm Matchbaits range.

Jag såg det direkt och jag visste det direkt, när jag för första gången lade mina ögon på dessa produkter och sen lade näsan i blöt, det är bra grejer, grejer som passar mitt fiske och jag gillar det.
Vad är det då, som är bra enligt mitt tycke? Det är mångfalden av möjligheter, kvaliteten, dofterna som sitter kvar länge i mina beten och den stora range, som egentligen är gjord för kommersiell karpfiske, men som samtidigt är suverän för både tävlingsfiskaren, specimenfiskaren och Hardcore karpfiskaren.

Man är bortskämd med dessa beten mm från Bag ém och det finns så många möjligheter inom Bag éms ganska stora range och jag kommer att gå genom det, jag har testad under våren och försommaren och är du intresserad av Bag éms produkter, så finns de på www.metebolaget.se

Bag éms sprayflavours kommer i 100 ml flaskor, som inte läcker som många andra, dofterna är naturliga och sitter i betet väldigt länge.

Jag har dessa till floaters, pop - ups, boilies, bags, sticks, deadbaits, samt jiggar och pimpelfiske, men jag kommer till dessa längre fram
Bait Dye, vilken produkt! Färg och flavours i samma flaska och väldigt fina dofter, som gör att du snabb kan ändra ett betes färg och doft, allt som krävs, är ett dopp i flaskan och det är klart.
Bag éms Sweetcorn range. Stora fina och hela majskorn med sin egen effektiva doft, perfekta krokbeten som med sin krispighet och fina kvalité håller länge på kroken.

Jag har under många år fiskat med andra kända märken, men ingen av dem kommer ens i närheten av denna kvalité och dessa majskorn är konserverade, så de håller länge och de kommer i en bra burk, som går att stänga, inte en konservburk, var man får slänga det överblivna efter fisket.
Microboilies! 6 -8 mm i en liten burk med ca 50 stycken i varje burk, dessa finns i 6 olika färger och doften är neutral.

Dessa finns i en pop - up variant och en sjunkande variant och dessa är dessa två varianter jag ska koncentrera mig på idag.

Små handrullade neutrala beten, som med sina färger, verkligen sticker ut och attraherar fisk hela året och framför allt under vintern, som jag ska komma till.
Bag èm 6 mm pop - ups kommer i en liten 25 ml burk och här har du 50 stycken neutrala miniboilies, som har bra flytkraft och en bra färg, som syns väldigt bra mot en mörk botten eller ett mörkt bete.

Dessa små boilies kan du montera på ditt hair, utan att dem spricker sönder, konsistensen är så pass seg och det är riktigt bra. Man brukar behöver en Splicing needle för att kunna montera små boilies, men inte för dessa.
Då det är neutrala, tar dem emot flavours väldigt bra och ett tips är att du lägger ett gäng i en liten zipp - lock påse och ger dem lite dipp, som de kan suga till sig.

Då dessa boilies, som alla andra boilies blir stenhårda av dippen, så är det en fördel att sticka genom din boilie needle, innan du ger dem dipp.

Här är det Mistrals Tropicana dipp, som ska användas för vårens fiske, men förra hösten hade jag dessa mini boilies liggande i en påse med White Choclate dipp och resultatet var enastående och jag fiskade med mini snowmannen, som du ser på bilden.
Som sagt, så kommer dessa mini boilies även i en sjunkande variant och denna röda boilie med lite Scopex sprayflavour fungerade mycket bra.

Jag hade bra resultat med en liten Greedy Pig - rigg med 3 stycken 6 mm på mina hairs, tillsammans med en tunn braided rigg och en Korda Kurv Shank i storlek 8 eller 10.
10 mm boilies passar perfekt som snowmans med dessa 6 mm pop - ups och det ger ett väldigt synligt bete, som karpen inte kan motstå.

Små beteskombinationer är inte bara för mindre karpar, det fångas fisk över 50 lb på dessa små kreationer varje år, året runt och över hela världen, så prova dem!
Ställ dig frågan: Vad används mest i ditt vatten? Jag kan nästan garantera att det är boilies i storlek 15 - 20 mm och använder du samma boilies och samma storlek, så uppnår du samma resultat, som alla andra som fiskar i ditt vatten.

Bryt denna trend! Gå ner i betesstorlek, gör tvärt emot vad andra gör och jag kan med 99 % säkerhet säga att du får mer fisk och du får bättre resultat än alla andra. Använd små beten, karpen är inte van vid dem och kan därför inte inse faran med dessa beten.
För kallvattensfiske är dessa små boilies perfekta, likaså för att kasta mot fisk, som visar sig. En bag med pellets eller en liten stick, som sprayas med flavours, kommer att göra karpen nyfiken och den kommer att gå ner och undersöka och leta efter det goda, som du lade ut på den.

Denna bild togs på Badplatsen i Rismåla, sekunderna innan jag lade detta mot en rullande karp, det var en solig fin senhöst dag, var fisken gick precis under ytan och värmde upp sig i solen.
Allt landade i fiskens närhet och efter en stund, slutade den att visa sig och jag satt med tanken, om jag hade skrämt den eller inte.

20 minuter senare talade mitt ena Delkim om för mig, att jag gjorde helt rätt och jag kunde landa en fin Fully Scaled mirror på lite över 6 kilo och min dag var räddad än en gång, med dessa minibeten.

Doften som spred sig och steg mot ytan, gav karpen rätt spår att leta på, väl framme fanns det lite utspridda pellets och mitt i allt detta, stod min mini snowman och med sin orange färg, så blev detta lite väl mycket för karpen.
Fram 1 oktober förra året och fram tills isen stoppade mig, fiskade jag med White Choclate och vanilla Spice boilies i 10 mm och då jag hade möjligheten att fiska med 4 spö, så hade jag olika fakecorns på två spö och Bag éms 6 mm pop - ups på två spö.

Jag bokför allt jag gör under mitt fiske och sammanfattningen av dessa beten, som egentligen ser likadana ut, var att mini pop - ups, som var soakade i flavours, utfiskade fakecorn med nästan 30 % och det är mycket under den kalla perioden och med tanke på att både fakecorns och mini pop - ups hade identiska flavours.
Här ett av mina offren från Bloms vik i Rismåla, fisken gick länge och väl inne bland en del ruttna växtdelar, men ville inte ta mina beten.

Mangotsson ansåg mig vara oduglig som karpfiskare och jag plockade fram en röd/vit choclate snowman i mini storlek och tillsammans med en liten stick, så lades betet in på fisken.

Det tog inte så lång tid, innan mitt Delkim blurrade och jag trodde först att det var en större Koikarp, som hade gäckat mig länge, men så var det tyvärr inte och jag flinade lite åt Fredrik, när han tog bilderna.
Det finns så mycket du kan göra med dessa små boilies, prova 2 - 3 sjunkande, det ger lite greed effekt, om det är flera karpar på platsen.

Prova 2 stycken pop - ups, som håll nere av en Korda Sinker, som sitter på ditt hair, använd en Korda Kurv Shank i size 8 och gör riggen, så du får fram den fina Claw effekten.

Tippa dina stora boilies som visat här, dessa små pop - ups kanske inte resar upp ditt bete, men det kan du fixa med en lite korkstav i bottenboilien.

Men om inte annat, så har du en bra markering på ditt krokbete och det räcker oftast långt för att nypa en karp, oavsett väder eller årstid.

Håll ögonen öppna, det kommer mera kring Bag éms produkter under våren och försommaren, bland annat pulver som på 1 sekund ger ditt bete en helt ny färg och doft mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.