torsdag 28 mars 2013

Hooked on plastic.

Det finns ganska mycket plastic i mitt liv just nu, dels så har jag kollat på filmen, Hooked on plastic från Enterprise Tackle och sen gick jag genom alla mina olika fakebaits och fick bra ordning på dem.

Innan låg dessa blandade i en stor otymplig burk, men nu är det ordning och reda även där som sig bör. Jag har komplettera det sista inför säsongen och det fattas bara ett spö och en Net Float, sen är det bara det värsta kvar och det är isen, som inte släpper 1 mm med det vädret som råder.
Hooked on plastic är Enterprise Tackles Essential guide för fakebaits och den är bra. Filmen presenteras av Joe Morgan och det hela börjar med en introduktion av Chris Hornsby, som är bossen på Enterprise Tackle.

Därefter går man genom hela sortimentet, hur man använder dem olika fakebaits, tips och en och annan karp landas också, samt Färnor över 6lb.

Franck Warwick, Ian Welsh och Danny (Got yaaa, Come on and wicked!) Fairbrass är med i filmen, alla aktörer berättar om hur dem fiskar med dessa beten och man får en hel del tips.

Filmen är 1 timme och 45 minuter lång, ingen CP - musik som bara stör, utan bara kalla fakta om hur och varför plastbeten fungera och hur du använder dem på bästa sätt. Tyvärr har filmen ingen svensk text!

En bra film för dig som ska börja med fakebaits och även för dig som redan gör det, det finns en del bra tips i filmen. Sugen på denna film? Du har den hos metebolaget för 69 kronor och där hittar du även Enterprise Tackles fakebaits.
Man har en konstig förmåga att samla på sig saker, när jag började rota i detta, så dök det upp en påse där och ett paket där och jag har nästan lika mycket till, plus att jag har ganska mycket, som hela tiden ligger i dipp.

Nu är det i alla fall bra ordning och det är överskådligt och sorterad, så man enkelt hittar vad man behöver, dessa beten har en plats i mitt fiske och jag har använd dessa beten, sedan jag såg dem första gången för 13 år sedan och de kommer att finnas i min arsenal tills jag lämnar in handduken.
Mera plastic! Jag köpte mig dessa Gardner Munga Spoons, mest för att de är händiga till lite av varje, men varför samma storlek på båda?

Priset är 59 kronor för dessa två skopor, tänk om Gardner Tackle hade gjord tre stycken för 99 kronor och haft en vanlig skopa i denna storlek, en lite mindre och den sista i en smalare modell, så man kunde fylla Solid bags med pellets, boiliecrumb eller liknande, så man slapp att fodra möss och råttor med det, som egentligen skulle ut i sjön. Tänk om Richard Gardner!
De är dock bra för mycket, bland annat pellets, krossa Tuna, sardiner, mixa lite stickmix on the bank mm och man kan tejpa fast dem på ett längre polespö och därmed föra in lite mäsk och sin rigg under buskage mm.
Jag saknar ett mått i dessa Munga Spoons, det hade gjord det hela lättare under boilietillverkning eller tillverkning av olika mixer.
De är dock perfekta för tillverkning av stickmixer och man slipper att olja ner sig och på tal om stickmixer, så kommer jag under dagen, att göra en stickmix på Mistrals nya Kriller Groundbait och den och tillväga gångs sättet, får du se under morgondagen.

Jag ska inte såga dessa skopor, men ett lite högre pris och tre olika storlekar med en smal för fyllning av Solid bags, det hade varit perfekt och blivit en storsäljare. Det kanske kommer, kanske hör någon vår bön, vi får se!
Glad Påsk på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.