tisdag 12 mars 2013

På lätta fötter, en tidig morgon i Linnéasjön.

Kvällen innan hade det varit fisktomt ute i kanalen och jag hade lyckats med en fin spegel inne i Mudhole, en sen historia och jag var hemma sent.

Jag sov inte en sekund under natten, tankarna snurrade i mitt huvud och jag skulle upp tidigt nästa morgon, för att åter fiska i kanalen eller i Mudhole.

Så det var bara att ta cykeln och bege sig iväg vid 4 - tiden och sakta smyga ut till platsen vid kanalen. Smyga är nog inte rätt ordet, man får be till högre makter, att man kommer ut och in med livet i behåll.

Jag lyckades utan att plurra och snart satt man där på hinken och tog sig en kopp kaffe och en cigg. Ingen fisk var synlig och jag lade ut lite små doggy i kanalen och direkt, var mörten i gång och tre snyltare i form av Gräsänder, kom fram vid öns spets.

Jag lyfte sakta håven och de stack iväg och jag kunde fortsätta mitt spanande, ett par Braxar var uppe vid ön och tog doggy, men det var allt för stunden.
Här platsen jag fiskade på under detta tillfälle. Solen kom sakta upp över sjön och därmed även värmen och det var skönt. Solglasögonen kom fram och jag lade ut lite doggy till höger, om en liten grästuva och väntade och väntade.

Inget hände och jag reste mig och gick dem 5 - 6 stegen bort till Mudhole för att kolla läget först och sedan lägga ut lite floaters på ytan. Även här var det dött, som i graven och jag var på väg tillbaka till kanalen, när jag mellan grenarna, såg en svag virvel vid Grästuvan.

Första tanken var, att snyltarna var tillbaka, men inte, det var karp och det var 3 stycken. En liten fjällis och två speglar, varav den ena var betydligt större än den andra.
Jag brukar använda PVA mesh bags till mina doggy, om jag vill ha dem koncentrerad på ett litet område eller på en speciell plats och så var det just nu, var karparna gick bakom grästuvan och jag kom inte åt dem.

Jag flyttade in hinken lite, så jag satt en bra bit från vattnet, men ändå tillräckligt nära, för att se vad som pågick rakt framför mina fötter och det var där karparna skulle luras in.

Ett par snabba bags gjordes och lite undan för undan fick jag fram karparna med lite doggy, som lades på ytan tills, dem var framme och nu var det dags att sänka ner en bag bland dem. Allt löste sig snabbt och fisken började tugga i sig.
Mitt krokbete, en stor doggy, som redan var blöt, döptes i Bag èm Fishmeal powder och det hela skakades, så hela betet var täckt av pulvret.

Doften var fin och nu skulle det bli spännande och se om detta fungerade som jag trodde. Första karpen som var framme, var fjällkarpen och jag hann precis lyfta upp betet från ytan, innan den tog det. Det var inte den fisken jag ville ha och jag hade för en gångs skuld valmöjligheter, vilket inte sker så ofta.

Fiskarna konkurrerade om den lilla delen föda och det var nu bara en tidsfråga, om när den jag ville ha skulle nappa, den kom efter att jag precis hade doppa ner en ny bag med små doggy och det hann knappt lösa sig innan den var framme och tog för sig.

Håven rättades försiktigt till, så det skulle gå fort och sen dippade jag mitt krokbete igen i pulvret och en minut senare, lade jag ner mitt bete framför den största av dem tre karparna och den sög i sig det, som ett spädbarn vid mammas bröst.
Den stack ut med den lilla delen lina som fanns, lite knarr i rullen, men där, var det redan över och en chockat karp kunde bogseras upp på land.

Jag var själv och jag visste att jag, denna dag fick stå för mina egna bilder och här är den första, var den höll sig lugn.
Jag hade ett litet helvete att få foto på denna karp, som väldigt snabbt kom över chocken och blev lite väl livlig av sig och jag fick i det närmsta ta livtag på fisken för att hålla den still.

Så det blev bara en bild till och den fick duga på den trånga platsen, jag vill minnas att den vägde 8,860 kilo och jag var mer än nöjd.

Jag skulle senare under dagen, landa 2 till, men de var betydligt mindre och i Mudhole, var det konstigt nog tomt på fisk denna dag.
Men det skulle bli flera karpar från Mudhole detta år och här är en av dem, som gav en otrolig fight, genom att mannen med spöet, inte hade ställd in bromsen helt rätt, men det löste sig som synes.
Många andra platser i Linnéasjön gav ifrån sig vackra och fina karpar och jag ska satsa mera på dessa fiskar i år och jag hoppas, att jag kan fixa fram en bra videokamera med HD, så ska Pär och jag få fram lite fina filmer, från detta otroliga spännande fiske.

Det är inte så svårt att göra en bra film, med cammokläder och en man på var sin sida av Mudhole, men man måste nog ha med en trasa till linsen, för det går tufft till ibland därinne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.