söndag 10 mars 2013

Så det kan bli, när man inte fick fiska.

Det var tjurigt igår, efter att jag insåg att något fiske inte skulle bli av, så hemma drog jag på stadskläderna och vände bilen mot Kosta Outlet, för att titta till Simon och den nya stora butiken.

Det var fint och snyggt, något av det bästa, jag har sett, med uppställda bivvys, sängar, stolar mm och en superfin ordning bland alla miljoner grejer, som fanns och där finns något för alla, oavsett vad du fiskar efter, så gör ett besök och ta dig en titt du också.

Jag hade egentligen inget ärende där, annat än att jag inte hade varit i nya butiken och så var det lite krokar, som jag var ute efter och kanske någon lämplig rulle, för det tuffa stalkingfisket och den hittade jag till ett väldigt bra pris.
Okuma Safina Noir SFR - 40, som är i 4000 storlek och tar ca 200 meter mono, det räcker långt för mitt fiske.

Bilden här är sågat ur en annons, var man köper dessa rullar för 699 kronor, lite högt pris för en rulle, men dessa rullar har blivit en stor succé.
Jag har min egen här och jag gillar designen, som är en mix mellan Daiwa och Shimano. Prestandan är väldigt fin, bra frontbroms, bra grepp på veven, utseendet är snyggt och lite tufft och vikten ligger på 300 gram med 200 meter 0,30 mm lina! 
Här kan du läsa mera om Safina Noir rullarna, som finns i storlekar från 25 och vidare upp till 80 modellen, som bör vara en enorm surfcastingrulle.
Linupplägget är bra med tanke på priset och troligen en sanslös mass tillverkning i Kinalandet, men jag är nöjd med dessa rullar.

Gången är mjuk och fin, det finns inget glapp i rullarna, som sagt fin broms, superstopp och en tyst bygel som inte skrämmer slag på allt, som finns i närheten.

Några nackdelar? Jag hade önskat att det hade funnits en extra spole, om man ska betala 699 kronor. Jag gav 299 kronor och ska inte klaga. Kanske de skulle ha haft namnet Såfina Noir ;-)

Den röda fula linan är TF Gears Nan-Tec Red Mist i 0,30 mm, som jag ska testa, det påstås att karpen inte kan se denna lina och det vill jag se med egna ögon för jag tror på detta statement.

Safina Noir passar bra till mina Century stalker spö och vi får se hur mycket påfrestningar dessa rullar klarar av, skulle det gå åt ...... eller Halftail river sönder dem, så finns garantilappen att tillgå som vanligt, men jag tror inte att det är någon fara.
Jag kände direkt att dessa rullar var lite över det vanliga och för 299 kronor hos Kosta Outlet, så tog jag två stycken med mig och jag tror inte att jag ska behöva oroa mig för något, de känns väldigt stabila, men vi får se hur blir med en tuff braid och påfrestningarna som karparna kan ge.
 
Jag hittade även denna JRC Roamer X - Lite 50 " för endast 699 kronor och vill du ha alla detaljerna kring denna håv, så klickar du bara in dig på Predatorbloggen, där står allt som är värd att veta.
Nu ska jag läsa lite om Centurys Carp Rods, deras nya leaflet kom tillsammans med ACF - blaskan och man kanske får lite nya idéer för framtiden?

Jag skulle gärna villa ha två specialbyggde Century Stalker Stealth, efter mina egna idéer, kanske det kommer en vacker dag?
 Bra beskrivning för varje spötyp, eh, som standardbygge!
Handles and Reelseats.
Det som är spännande är jo hur man själv kan komponera sina spö och sen bara göra en beställning, frågan är bara vilken bank, man sen ska försöka råna, billigt är det inte! Sugen Staffe på att läsa? Jag tar med katalogen på årsmötet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.