fredag 19 april 2013

Bag èm Produkter.

Bag ém är ett systerbolag till Mistral Baits och man har här satsat hårt på det kommersiella karpfisket i England och tävlingsfisket i övrigt. 

Jag har aldrig varit tveksam till dessa betens förmåga att fånga fisk och även förvåna mig, precis som Mistral, en gång gjorde för si så där 20 år sedan.

Man låser sig gärna fast med boilies, hårda pellets, dips och någon sprayflavours, dessa saker har även Bag ém och de har så mycket mera intressanta saker i deras range av beten och vi ska titta lite på en del av dem sakerna, som jag har provat i mitt fiske under 2012.
Pro - Competition Moist feeder pellets, små runda, lite fuktiga med naturell smak och doft. De löser inte upp din PVA - bag och du kan krama din bag väldigt hårt och det hela formligen exploderar ut runt ditt krokbete.

Färgen kan synes lite grådassig, men det gillar jag, för karpen ser dem som washed out baits, som har legat länge och ett bete i samma färg tas direkt, eller med en fin lite pop - up i vit eller rosa färg, var nyfikenheten kommer in i bilden.
Du kan färga dessa mjukisar, du kan doftsätta dem med vad du vill och du kan knåda ihop ett gäng pellets och göra din egen lilla boilie på plats, detta håller sig i över 12 timmar!

Små pellets och ett bete av samma doft och färg, inget som väcker någon större misstanke - Du ser fördelarna med dessa pellets, t ex en kula av dessa pellets på 12 - 15 mm, kanske som den är, eller med en annan doft just i krokbete eller varför inte en liten 8 mm pop - up på toppen?
Bag ém har dessa små 6 - 8 mm pop - ups i flera färger och dessa är neutrala i doften, bra flytkraft och fast de är små, så håller de färgen och konsistensen väldigt länge.

Dessa kulörta kulor finns i små burkar med en färg och som sjunkande och även som pop - ups och sen finns det en större burk med multi colors, alltså flera färger i samma burk och dessa multi colors är flytande, så det är bara att välja färg.
Två små pop - ups i färgen pink, som står över en Kurv Shank i size 10, har gett mig sin beskärda del av karp från kalla vatten och det har skett under förhållande, var till och med jag har funderat över vad f-n man håller på med, men sen rasslar det i grejerna och man återkommer med dessa små beten.
Dem sjunkande 6 - 8 mm boilies har jag även testad från isen och Regnbågarna älskar dem eller är det så att den röda färgen, som retar upp dem?

Jag tror att det är en kombination av färgen och så min Bag ém Red Agressor sprayflavour, som ger nappen eller dem stenhårda huggen.
Bag ém Sweetcorn! Nu finns det Sweetcorn och så finns det Sweetcorn! Vi har Pescavivamajsen på burk, visst dem är bra, men dem kommer inte i närheten av bag éms Sweetcorn, som jag har provat i smakerna Krill och Strawberry.

Stora fina spröda majskorn med en perfekt hårdhet, inte mos eller lösa skal, bara rena fina majskorn med en färg, som inte går att ta miste på, det blir inte bättre än så här!
Här fyra Bag ém korn på ett hair och ni ser kvaliteten på kornen, du kan plocka ut alla kornen ur burken och jag lovar och svär, att du hittar kanske tre stycken, som har en liten annan form och det säger en hel del i mina öron, om kvaliteten i dessa och andra av Bag éms produkter.
Ut på isen och igen var det rött och Strawberry flavoured corns, som gav fisk, när 6 andra blankade eller bara hade försiktiga nafs i räkorna, samma dag.

Jag vet att vi är lite sent ute (som tur är) med isfiske, men glöm inte att ha en burk med dig nästa vinter och nästa igen, de fungera suveränt till all fisk som gillar majs.
Bag éms Bait Dye. En flaska med både doft och färg i samma flaska. Perfekt för att dippa dina boilies eller andra beten, kanske vill du dippa din stick eller köra med en gul pineappeldoftande Method mix?

De finns i flera smaker och färger och de färger bra och dofterna är så naturliga, de kan bli. Intresserad av Bag ém och Mistrals produkter, kontakta www.metebolaget.se och ta dig en titt.
 Bag èm Groundbait enhancers!
Jag har lekt en del med Sweet Fishmeal Powder och denna enhancer (smakförstärker) är speciell i doften, ingen grym stinkare, men det finns något fishy i den, som framför allt karparna gillar.
Vad jag har gjord, är att jag fukta en stor Doggy med lite vatten och sen lägger jag den i burken och skakar om och vips, så är hela Doggyn täckt med detta lite grovkorniga pulver och det får sen dra in i betet under ett par minuter och sen läggs det ut bland karparna.
Så här ser det ut innan avgång mot fiskarna, som väntar med längtan efter denna delikatess, det brukar inte ta så värst lång tid, innan man kan sätta kroken i den mest ivriga av fiskarna.
Bag éms Super Spicy Meat and Maggot Dye, är ett finare pulver med röd färg och en kryddig doft, det färgar det mesta, som är organiskt och för mäsk, stickmix mm, är det ett suveränt färgmedel, som ger en fin kryddig bakgrundsdoft.
Det bästa med denna burk, är att på två sekunder, kan du ändra både färgen och doften på ett bete, som till exempel denna gula Mistral Pure Pineappel boilie ...
 
... som jag lade i pulvret och skakade om lite, efter ett par sekunder, var den täckt med pulver och jag lade den i vatten och rengjorde den ...
... resultatet blev en rödorange boilie med kryddoft och en svag bakgrundsdoft av Pineappel, här snackar vi om att kunna lura karpen på ett snabbt och effektivt sätt.

Jag har även provat att röra ut lite pulver med lite vatten och lagt ner några boilies, som sedan har sugit till sig vattnet och de doftade bra och de blir aldrig gula igen!
Då det fungerade och var effektivt med boilies, så var jag tvungen att prova samma sak med Doggy, mest för att se vad som händer med betet, fiskens reaktion och hur länge den röda färgen och kryddoften sitter kvar.

Allt doppades först i vatten och sedan samma procedur med att betet skakas om i burken och pulvret. Fisken kan bara reagera på två sätt, antingen finner den detta bete lurigt på grund av doften och en annan nyans eller så blir det, som jag fick erfara ett napp nästan direkt.
Jag vill genom dessa bilder som togs här hemma, visa dig, vad som händer efter att du har preparerad din Doggy och detta skedde i en mugg, så alla kan se vad som sker med ditt bete, om det får ligga på ytan tillräckligt länge.
Pulvret bildar ett lite skal runt din Doggy och med tiden den flyter runt bland karparna, så lösas pulvret sakta upp och avger färgämnen och även doften, som blir som ett stråk bakom betet.

Karpen hittar snabbt doftstråket och sen hittar den källan, din Doggy och resten har du nog redan räknat ut, det är så effektivt att det måste upplevas!

Det finns gott om fina Bag ém produkter, priserna är riktigt bra och konkurrens/plånboksvänliga, ingen av Bag éms produkter tar någon större plats, men de är så effektiva och med små medel, kan du ändra ditt fiske och dina beten på nolltid.

Ni som följer denna blogg, vet hur mycket karp jag fångar per år, men framför allt, när det är kallt i vattnet och på tidspunkter, var dem flesta har lagt karpfisket på hyllan.

Bag ém har en stor inflytelse i mitt fiske och en liten stick med exempelvis Scopex, Red Aggressor eller Strawberry sprayflavours, har gett mig hur mycket karp under den kalla årstiden. Kan jag, så kan du och jag hoppas att du testa några av dessa produkter under 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.