fredag 5 april 2013

JRC Extreme Carp Cradle.

Jag har länge sneglat på en Cradle och tittat på Nash, Chub m fl, men igår, när jag var på Jaktia i Kosta och besökte butiken med Pär, så hittade jag denna JRC Extreme Carp Cradle, som Pär redan har stående hemma, som barnsäng för den minsta!

Jag blev imponerad av den och jag jämförde den med en av mina gamla tankar, nämligen JRC XL High Care Matt, men vinnaren blev Extreme Cradlen, en perfekt vagga för Linnéasjöns gräskarpar mm.
Det blåste bra i dag och här ses coveret, som du kan lägga över hela vaggan eller ha som skydd, om du fiska i  garbadin byxor eller annat lyxigt.
Måtten är 120 cm lång, bredden är 70 cm och höjden är 45 cm och jag har testad den med 65 kilo boilies och det var inga problem.

Jag hade egentligen tänkt mig att prova den med Gonzo, som väger runt 62 kilo, men klorna kanske skulle skada den 420 Denier nylon, som det hela är gjord av.

Allt annat är aluminium och allt som allt, väger det hela 4,8 kilo och priset är 699 kronor, ett bra pris för att kunna skydda sina fiskar på ett riktigt bra sätt..
Ett cover täcker hela vaggan och det viks över kanten och hörnen och fästs sedan med två kardborrefästen.
Låsningen är bra, man för bara genom dem två Alu - profilerna och fäster dessa runt dem knappformade pluggarna och det hela blir väldigt stabilt.
Det finns 4 stycken dräneringshål i botten, inte i mitten, var vattnet inte kan rinna ut om det ligger en fisk över hålen, bra tänkt!
På ena sidan har du en fick för dina Carp care produkter och dina verktyg som exempelvis en peang eller annat, typ måttband. Här ses även kardborrefästet till coveret.
Två stycken justerbara ben, gör det enkelt att få vaggan i våg, även i lutande terräng och det gillar jag starkt och det är genomtänkt, precis som så mycket annat från JRC.
Justerbara ben i fyrkantsprofil och en bra låsning för benen, justerbart upp till 20 cm och det räcker ganska långt, annars får man hitta ett mera plant ställe att ha vaggan.
Den största Trakker Armo Retention sling täcker precis över hela vaggan och detta är perfekt för långa eller stora fiskar.

Ner med vatten i vaggan, sen i med fisken, ta dina bilder och bär fisken till vattnet i slingen eller använd Retentionslingen i väntan på fotohjälp.
När du packar ner vaggan, tar du bort sidoprofilerna och lägger dessa i vaggans botten ...
 ... och viker in sidorna, som visat här på bilden, så är dessa inte i vägen för benen och tyget får inga klämskador.
Fäll sedan ihop benen och vik sedan dessa, som visat här och sen rullar du bara ihop det hela och ...
... stoppar det i den medföljande bagen, som har en dragsko och en bärrem, så du kan bära vaggan på axeln.
Som alla JRC´s produkter, så har även Extreme Carp Cradle sin egen beskrivning hur du sätter ihop den på bästa och enklaste sätt.
Den är inte liten, Pär väger 90 kg + och som du ser så ligger han på knä och har nära till fisken. Skulle fisken sprattla, så är det bara att lägga ner den i vaggan en stund och du har bra stöd för armarna på ramen, om du får en 20 - 30 kilos karp.
Jag valde mellan JRC XL High Care Matt, som syns här och Extreme Carp Cradle, jag var inne på High Care mattan, men den är inte lika stor, tar mera plats och jag vill ha helt stängd om fisken.

Det är dock en väldig fin matta, men enorm padding för fisken, nästan lite overkill, men den kostar 799 kronor och jag ansåg att jag fick lite mera för pengarna i Extreme Carp Cradle. The choice is yours!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.