onsdag 3 april 2013

Sonik SK3 Marker Rod 12´ 3,0 lb T/C

Är du ute efter ett bra marker spö utan att behöva råna banken, så tror jag att jag har hittat ett, som skulle passa dig och plånboken. 

Sonik har funnit några år på marknaden och under den korta tiden, har Nick Helleur fått fram flera fina karpspö, som har fått fäste på marknaden och det är verkligen ingen lätt uppgift i dessa dagar, var det finns ett enormt överflöd av grejer.
Sonik Marker är 12 fot långt och har en känslig topp och en testkurva på 3 lb. Spöet har en ringning från 40 mm och vidare upp till toppöglan, som är 12 mm.

Spöet har en stilren mattsvart färg och svarta lindningar och SIC - ringar, som klarar den braid, som är ett måste för feature findings.
Kosmetikan är okay, inga stora blaffartexter, som på en del spö och det ser bra ut, man behöver inte flera kilometer med text på en klinga.
Här har du rullfästet, som är på 20 mm och det klarar alla rullar, även den största mega Big pit rulle, om du så önskar.
Bakre handtagsdelen är klädd med Japanese Shrink Rubber och det ger dels ett snyggt utseende och ett väldigt bra grepp.
Spöet har två markeringar på klingan, denna som tyvärr blev dåligt avbildad, men den visar 12 " som är en fot (ca 30 cm) ....
... och denna markering på 6 " som är en halv fot (ca 15 cm) och det gör det enkelt att räkna ut djupet, du har framför dig.
40 mm buttring med siliconecarbid inlägg på underdelen, som sig bör och jag tycker att finishen på hela spöet är riktigt bra.
Spigott holk med förstärkningslindningar på både sidor om holken, starkt och snyggt.
Nedersta ringen på överdelen är tvåbent och ... 
... resten av överdelens ringar är enbenta, vilket ger lite bättre känsla i spöet, än om dessa hade varit tvåbenta hela vägen.

Man ska dock se upp med enbenta ringar, som är betydligt ömtåliga för stötar och smällar, än dem tvåbenta ringarna.
Här ser du ringningen på Sonik Marker och det är tal om bra placering, som ger långa friktionsfria kast.
Spöet avslutas med en engraved butt med Soniks logga. Min sammanställning av detta spö, blir att du har ett fint marker spö, visserligen har jag inte testad det på grund av isen, men det känns bra, det ser bra ut och med ett pris runt 54 - 60 £ i England.

Du kan även kontakta Rikard på Sportfiskecenter i Ljungby, kanske har han några kvar, så har du en slitvarg, en arbetshäst, som ger dig bra information om bottenförhållanden på din fiskeplats och du har även ett spö, som är väldigt flexibelt, om du vill använda det till fiske.

Vi lär nog höra mera om detta spö, när Mangotsson har haft det i bruk ett tag, så kolla hans blogg framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.