onsdag 24 april 2013

Lite modifieringar.

Det första som jag reagerade över på min JRC Extreme Carp Cradle, var dem blanka beslagen, det passar inte in och det skulle ändras, sen gillade jag efter ett tag inte benens färg, som var grå Aluminium och ej heller dem klumpiga runda fötterna, på dem två inställbara benen.
Det var blanka detaljer lite här och där på denna Cradle, med andra ord, alla beslagen för benen och själva krysset.
Dessa fick några lager med matt svart färg och jag tycker det ser betydligt bättre ut, kanske lite mer Carpy också, det kan vara overkill, men jag gillar när vissa saker har vissa färger.
Jag hittade två Mudfeets, som inte stämmer överens med mina Bedchairs och jag tror att dessa är från JRC och min tanke är att montera dessa på Cradlen, så man kan ha den stående, även om det är väldigt mjukt.
Det blir bättre och snygga än dessa runda klumpar, som sitter på Cradlen från början och jag har räknat ut att det hela får rum i bagen.

Så nu ska jag svarva till en aluminiumbit, som passar i dessa Mudfeets och samtidigt är fyrkantig, så den delen passar i benet, lite knivivgt, men det ska lösa sig.
Jag gillade inte färgen på den justerbara delen av benen, det sticker ut för mycket och är inte snyggt ...
... då blev detta betydligt bättre och snyggare och med rörliga Mudfeets, så är jag nöjd och kan ställa Cradlen vart jag vill.
Nästa projekt var min nya stalkerbucket, som jag hade med mig ut på premiären, här märkte jag att den första fickan inte satt på rätt sida av hinken, vilket innebär, att om, jag skulle ha något i hinken, så fanns öppningen för fingrarna bakom mig och så ska det inte vara.

Man måste komma in i hinken enkelt och utan att resa sig för mycket och detta har ändrats. I källaren hittade jag ett av barnens gamla verktygsbälten, dammigt och grå, men jag såg direkt, vart den skulle placeras och det var på motsatt sida av hinken.
Alla fickor har kardborrelåsningar, så krokar och andra småsaker ligger kvar och i dem andra fickorna kommer det att finnas mina verktyg, antiseptiska medel och vad jag annars släpar med mig i ett midjebälte med tre pouches, skönt att slipper det hängande runt midjan
Så nu är det rätt, verktygen mm på ryggsidan av hinken och framfickan hänger under öppningen av locket, som sig bör. Nu har man allt med sig och betesfickan framme med katapulten eller annat som man behöver.

Jag brukar ha en Fox Method Bowl framför mig med mina floaters, katapult, baitbands, kork och öronproppar, så man slipper röra sig och skrämma fisken, som kanske finns rakt framför mina fötter.
I morgon kommer det lite om hur du gör dina egna dippar, soaks och gluggs, det är roligt, det är billigt, du har det mesta hemma redan och jag har ingen räkning på alla specimenfiskar jag har fångats genom årens lopp på dessa ihop kokta ingredienser, men det är många. Jag brukar skämtsamt säga att ICA är den största  betesbutik i Sverige och det stämmer nog rätt så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.