söndag 5 maj 2013

Ryktet hade spridit sig runt sjön!

Det har bara blivit 4 timmars fiske denna helg, lite andra uppdrag, som mäskning och trädgårdsarbete, har tagit sin beskärda del av min tid.

Det finns alltid lite måsten i ens liv och jag vill gärna rent och städat hemma och ha det färdigt utomhus, innan allt det roliga börjar. Men ett par timmar blev det i Linnéasjön och fisken var på ett väldans fegt humör.
Jag såg karp direkt, jag satte mig utanför stugorna i Joelskogen, flera gånger var två karpar inne och gned sig mot denna sten, det gör dem varje vår och jag har sett det förut vid Udden.

De gör detta för att bli av med parasiter och andra blodsugande iglar, som har fastnat under vinters långa perioder av ett nästan stillastående levande under isen, men nu ska dessa gnidas bort mot hårda permanenta saker, som stenar, grenar och buskar.

Jag trodde det skulle bli en enkel match, att åtminstone lura en av dem, men se där hade jag fel, jag fick upp båda, men det skedde långt ut och först, när vinden hade drivit ut min små doggy.
Jag provade med en Zig - rigg i ytan och under ytan och de var båda framme och visade sig nyfikna, men där ifrån till att få den till att nappa, det var ett stort steg igår.
Jag provade olika färger på mina bugs, men det var denna gula, som de var mest attraherad av och en av dem var nära att fastna, men hann spotta innan kroken hann vända sig.
Jag övergick sedan till en vanlig controller med en korkbit som bete och båda fiskarna märkte min tafs och backade i sista sekund.

Inte ens en dipp av I 40 kunde få någon av dem på fall och de fördes allt längre ut, allt eftersom vinden tog med sig mina beten.
Jag provade med en korkboll som syns lite bättre på långa avstånd, men detta genomskådade dem direkt och jag fick leta vidare längs sjön och till slut lade jag ner verksamheten och åkte på en fin grillning, var jag tog lite bilder på hästar, getter och hundar och det var betydligt roligare.
På min väg runt sjön såg jag detta Dopping par som fiskade småfisk, så det stod härligt till och på flera ställen, skrämde dem karp, som stod långt ute i sjön och solade sig i ytan.

Fisken hade bara solandet i huvudet och dels så ville dem inte vara med och leka med mig och dels, så stod fisken väldigt långt från land - Ryktet hade nog gått ett varv runt sjön, att jag var där!
Lite tips ska vi ha med. Ska du mäska långt ut i sjön, så gör dig en ring av PVA och små Doggy, den kan du lägga ut med katapulten eller haka fast på kroken och kasta ut.

Gör du detta i motvind, så driver dina beten mot dig och kanske plockar dina Doggy upp en eller annan karp på vägen in mot dig.
Ett par stenar i PVA - ringen ger bättre kast avstånd eller om du ska använda din katapult. Det hela sjunker ner och lösas upp och dina beten kommer till ytan och det blir ganska kompakt med beten i ett litet område.

Använder du en controller och hakar detta på kroken, så ligger du alltid mitt ibland dina beten och en liten korkbit kommer att tas för en Doggy.
Du kan spodda ut dina floaters, allt du behöver göra är att hitta ett par stenar, som får spodden att sjunka, kolla alltid att detta sker, detta innan du börjar spodda.
Fyll spodden med dina beten och spodda ut så mycket du önskar, spodden vänder sig inte utan sjunker med nosen först på grund av stenarnas tyngd och dina beten, flyter/pressas ur spodden och stiger mot ytan och igen, om det är motvind, så kommer karparna och dina beten drivande mot dig.
Spodden kan i vissa vatten fungera som en middagsklocka, karparna hör och lär sig snabbt att det vankas mat, om du måste spodda, när fisken är framme, så kasta 15 - 20 meter längre, än där fisken befinner sig, så du inte skrämmer fisken.

Du kan avvakta tills de sänker garden och får förtroende på högsta nivå och vid det läget, har du dem med vindens hjälp, framför dina fötter och en korkbit, som free lined bait ger dig fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.