torsdag 9 maj 2013

Mangotsson kämpade bra!

Han ville ha sin första karp för året i dag och vi besökte Rismåla, men fisket var inte riktigt, som det borde vara vid denna tid. 

Karparna hade nog lite förlek i huvudet och tog bara enstaka beten från ytan, mest strosade dem bara runt under ytan.
Fredde började vid en buske, var det gick tre karpar och som vanligt, tog de en bit och sen in under busken för att tugga klart och sen ut igen o s v och till slut gav han upp och gick ett varv runt gölen.
Jag hade två karpar framme och plötsligt delade dem på sig, men den läxan kan jag och den ena gick ut på öppet vatten och denna gick in under några grenar och tog för sig.

Men min Doggy ville den inte ha och jag bytte bete, till en bit brödskorpa och då gick det genast lite bättre. Jag kände igen fisken direkt, jag såg den i ytan och efter en kort fight, kunde jag än en gång lägga "One Eye" till handlingarna.
Den karpen är blind på ena ögat och ser lite bättre ut från denna sida, det roliga med denna fisk är när den ska ta ett bete, den snurrar runt och ser bara beten från ena sidan och det blir lite komiskt.
Italian Lantbröd, en liten bit av skorpan blev för mycket av det goda och efter återutsättningen, blev det lugnt ett litet tag och jag flyttade på mig längs kanten till nästa plats.
Här dyker denna upp från tomma intet, jag såg den och prick kastade på fisken, betet borde ha skrämt fisken från sans och samling, men inte.

Den simmade förbi betet och backade sen och tog det, allt medans Fredde och Pär tittade, igen en snabbt drill bland buskarna och sen var det över.
Betet satt så hårt, att en Peang, var ända sättet att få ut kroken och den hade aldrig släppt, om jag så hade dragit karpen till månen och tillbaks igen.
Betet var en Enterprise Tackle Floating Tiger nuts av större modell och ibland räcker det med lite fake på kroken och man är nöjd, vi fiskade vidare någon timme, men karparna var som bortblåsta.
Här platsen för mina fiskar, lite grenar är allt man har att gömma sig bak, men lite stealth, eller som någon sade: Luis Rasmussen, en gammal man, stel och orörlig nog för att stalka en karp. Snacka om att skoja med Försäkringskassans pengar! :-)
Fredde lyckades tyvärr inte i dag, men det kommer, kanske redan i morgon, var vi tar oss en sväng till gölen igen.

Vi fick bra motion båda två, något vi behöver, värmen är man inte riktig van vid än och i morgon nappar de kanske lite bättre och så lyckas han, om inte annat så på sina boilies.
Fredde provade dessa Strawberry floaters från Sonubaits, som kommer i en 3 liters hink med floaters och priset ligger på 199 kronor för hela paketet.
Jag vet inte, men jag tror att även dessa med fishmeal ingår i paketet, som du köper på Sportfiskecenter i Ljungby.

Jag fick några bitar av varje sort och kommer att presentera dem för karparna under morgondagen, så får vi se om vi kan visa upp någon fisk på dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.