torsdag 30 maj 2013

Mycket bra respons på "Brännis" dippar!

Jag har haft lite tid över för att leka med "Brännis" dippar, jag skriver endast Brännis för det räcker, han är - och förblir, lika känd inom specimenfisket i Sverige, som Muhamed Ali är - och förblir inom boxningen! Nuff said!

Vad jag först och främst har lekt med, är mina floaters, som oftast är små - och stora Doggy hunsmatsbitar, det har nog dem flesta förstått, att dessa är mina favobeten för fiske på ytan efter karp.

Jag har dock sedan länge märkt, hur kvaliteten på dessa Doggy har minskad, förr kunde man borra genom dem, utan att dem sprack sönder och dem flöt bra och länge, men nu spricker dem, dem flyter sämre eller inte alls och de sväller upp ganska fort, för fort och något måste göras.
Jag har lekt med Brännis dippar och dem tre, som jag har lekt med och testad är Tonfisk - dippen, som detta inlägg handlar om och även Makrill och Lever dipparna, alltså rena rama stinkare, som karpen i mina vatten gillar.

Det var dofterna och sen kommer vi till hur vi får lite bättre konsistens på dessa floaters, så dem håller för borren och samtidigt ser till att dem inte sväller upp för fort och så här går du till väga och dem nämnda dipparna, har gett mig mina 9 senaste karpar och flera kommer det att bli.
Fyll nästan upp en Ikea zipp - lock påse i storleken 2,5 liter med små Doggy eller annan hundmat (torrfoder) och tillsätt Rapsolja, ungefär 1 - 2 dl, det spelar ingen roll egentligen, då oljan sugs upp av hundmatsbitarna.
Tillsätt därefter 1 matsked av någon av dem nämnda dipparna, det gör inget om det blir lite extra, jag tror inte att du kan överdosera dessa dippar, när det gäller floaters, jag har inte märkt att det skulle störa karpen, de älskar dessa stinkers!
Stäng påsen och skaka den i ett par minuter och låt det vila lite, skaka igen tills insidan av påsen är torr och låt det sen ligga kvar i påsen över natten.
Nästa dag har du fina oljiga floaters, som doftar Tonfisk, som har en glänsande oljehinna, som har svällt dina beten lite, som har förseglat dem mot att svälla upp snabbt, men flytkraften har ökat och de läcker ut Rapsolja och Tonfisk, så det står härligt till och detta gillas av karparna.
Du kan göra samma sak med dina större bitar, som du har som krokbeten eller bara borra dem och dippa direkt i flaskan och låta det torka in lite i solen, innan du börjar fiska.
Allt detta fungerar perfekt, bitarna flyter lite högre i vattnet och karpen får suga lite extra, vilket ger dig lite längre tid på dig att kroka, men även bättre krokfästen i fiskens mun och det fungera direkt på hundmaten eller som här, ett fakebait i hundmatsimitation.
Ha alltid ett par korkbitar liggandes i dippen du ska använda, dessa "beten" lurar vilken karp som helst, i tron att det är en hundmatsbit.

Jag har flera tester på gång och ni kommer att i framtiden få se vad jag hittar på, men söker du dippar, som är naturliga i doften, så prova ett par flaskor av Brännis dipp, du kommer inte att ångra dig en enda sekund! Det har redan kommit upp en massa annan stor fisk på dessa dippar, så missa inte detta!

Jag kan i framtiden se dessa dippar omgärda mina boilies eller som pelletsoak för kallvattensfisket, stickmixerna framöver, i Methodmixer och vi ska definitivt inte glömma, hur dessa kan framhäva partikelbeten, så det ser väldigt ljust ut för framtiden och det tack vara en en stor kreativ legend.

Det är inte ofta att man får se karparna simmar över varann för att ta betet, i Kaxgärde, fick jag uppleva detta.Tusen tack Brännis för att jag fick vara med på vagnen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.