söndag 19 maj 2013

Sista tipsen för denna gång.

Det blev inget fiske denna helg, men det blev en bra helg ändå. Först Sveriges match mot Finland, det var så vackert och sen Eurovisionfinalen, var mitt gamla hemland, så fint och vackert tog sig an 1:a platsen med rätt låt för en gångs skuld, det är trevligt och nu fattas bara guldet i hockeyfinalen i kväll och bronset till Finlandia, vilket avslut helgen det ska bli.

Jag vet inte hur det har gått i Rismåla, i skrivande stund, är det 2 timmar kvar, men jag återkommer med mera under morgondagen, nu kör vi mina sista tips för denna gång och jag hoppas du tar del av dem i ditt fiske.
Justera dina tailrubbers, så blyet kan släppa under fighten eller om fisken hittar ett hinder, det blir lättare att landa fisken.
Det gäller även för in - line leads, som har en förmåga att samla på sig grejer som växtlighet mm, du montera din leadcore eller annat på utsidan av blyet och blyet ramlar av under fighten eller om det går fast i något.
Kolla alltid vad du får in på dina bly eller krokar, då vet du med säkerhet vad du fiskar över, vilken botten och du kanske hitta naturlig föda bland det du får in.
Mäska med en viss spridning på dina boilies, 5 - 8 boilies i ett kaströr ger dig denna spridning av dina beten och karpen for röra sig mellan varje bete.
Inget kan hålla fisken på platsen längre än ris, hampa och andra små beten, använd dig av detta och du har fisken kvar under tiden du inte är där.
Använd alltid så effektiva riggar du bara kan, de behöver inte vara komplicerade, utan en rigg, som denna naglar fast 98 % av dina takes.
Camouflera allt du bara kan, vad de inte ser, har de inte ont av. Få bort alla raka linjer i dina tackel och riggar, blanda färgerna, sänk dina linor med diverse back - leads eller låt din lina sjunka.
Ändra formen på dina beten och använd små sticks eller bags, dessa ska inte fylla fisken till mätthet, utan endast dra ner fisken till ditt krokbete och allt blir bara en munfull och resten kan du.
Använd diverse fakebaits i ditt fiske, dessa plastbeten är effektiva och här för att stanna. Det finns väldigt många att välja mellan, allt från majskorn till flytande bröd och glöm inte att karpen, ser ingen skillnad mellan en doggy och en bit kork.
Klippa upp alla dina linor i spolarnas lineclips, när du ligger rätt, då har du allt klart, när du kommer nästa gång till platsen och det blir rätt med mäskning, betesplaceringen och eventuell lodning mm, superviktigt om du fiskar i ett vatten och på samma plats.
För eller senare, får vi alla tvinnade linor, du kan lägga på linan rätt från början, men takes, runs och när fisken tar lina under drillningen, skapar alla lintvinning och det rätter du enkelt till med en Gardners Spinn doctor, ett par kast räcker.
Vi svär varje gång, vi får en Braxen eller en Sutare, visst dessa störande objekt är inte roliga, men ta lärdom av hur din rigg fungerade, hur kroken satt, mm.

Det ger dig en fingervisning, om att din rigg fungerar eller inte, denna rigg fungerade bra, som synes och en bättre Hookhold kan du inte få.
Så sitter din krok mitt i underkäken på Sutare/Braxen, så kommer din krok att hamnar här på karpen och har du Braxen och annan fisk inne på din mäskplats, så är karparna aldrig långt borta.
Vet du att du får bra Hookholds med dina riggar, så kan du pressa fisken betydligt mer, om det skulle behövas och den känslan är fin att ha med sig, när den stora kliver på.
Notera allt du ser, fångar, krokfästet, dina riggar, dina beten, metoder, vind, väder o s v. Jo mera du kan krita ner, jo snabbare hittar du ett mönster och du lär dig väldigt mycket av detta.
Åk aldrig ut på fiske utan dessa hjälpmedel, precis som dina spö ska med, så ska dessa medel finns med i din utrustning, glöm aldrig det och glöm aldrig att kolla fisken för eventuella skador och hjälp den, innan du sätter tillbaka fisken igen, var den kom ifrån.
Det var allt för denna gång, jag hoppas du snabbade upp lite under dessa tre inlägg med tips,om inte, så kanske jag friskade upp ditt minne lite, en del kanske fick sig en visst i fan upplevelse eller en aha upplevelse och andra kanske fick en massa nyttiga tips.

Med sista bilden vill jag bara säga, ta med kameran, se dig omkring, lev gott och ät gott, ta det lugnt med öl och andra stimuli, njut av det hela, vi lever bara en gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.