tisdag 7 maj 2013

Värmen stiger ...

... och så gör mitt självförtroende inför sommarens fiske. Jag nämnde att jag mäskar och direkt kom det flera mejl med frågan, vad jag mäskade med, jag gillar nyfikenheten hos sugna ungdomar och ska inte dölja något annat än vattnet, som är privat till en viss del.

Jag har mäskat 4 gånger där och kommer att fortsätta 3 veckor till med 2 x 5 kilo partiklar, varje dag eller så ofta jag kan på två platser i sjön och under juni och semestern, ska mina resultat vara på mattan. 

Inget man kan förutsäga, men chansen finns och varje fisk är stor och kommer högst troligen att bli ett PB för mig. Det blir satsningar på större fiskar framöver, bilder på mindre karpar har ni sett nog av, jag vet det och att dra upp 150 karpar är roligt, men hellre några riktiga detta året.
Jag mäskat med en salig blandning av partikelbeten och varje gång blir det följande: 2 skopor med fodermajs med Corn Steep Liquer (CSL) detta åker ner i mina två 5 liters Gardner hinkar.
Därefter blir det 2 skopor med fodermajs med blå färg och Rod Hutchinsons Leaf Spice flavours och detta mixas ...
... ihop till denna vackra blandning och detta är grunden i det hela, jag har mycket majsskal med i detta för att det ska sprida ut sig ganska mycket, en del är krossat innan blötläggningen och kokningen.
En skopa vanliga Tiger med salt och sirap tillsättas i blandningen, krispighet, sältan och sötman, allt lockar och en del kryper ner i den mjuka bottnen.
en skopa med chili Tigers, heta, kryddiga beten som de gillar oavsett årstid, det måste bara ingå, jag kan inte släppa dessa efter alla framgånger jag har haft på dessa beten.
till slut tillsättes 2 - 3 skopor av tigers, majs, chic peas, hampa, mungbönor, adzukibönor, kidneybeans och Black eyed beans och fiskarna har lite att böka i, under tiden garden sänks och de kommer till plasten dagligen och tar för sig.
Allt blandas och sen är det bara att spodda ut det och det tar tid och det suger rent ut sagt att stå där i mörkret och kasta tills spolens linclips säger stopp och man hör spodden landa.

Men det är värt jobbet, jag vet vad som finns och ibland när vi kör hem, så kommer drömmarna fram under pannbenet och fantasierna om dem fiskarna jag genom tiderna jag har sett - något som verkligen spårar mig!

Beten har jag mer än gott om och med 150 - 170 liter partiklar färdiga, så klarar ja mig ett tag och sen är det bara att göra mera med tiden. Jag fick tag på en större tryckkokare, så nu går det fortare med kokningen.
Riggarna blir ganska långa och av Krystons Snake - bite gold i 25 lb, en typ av kombi links med en längre bit Amnesia och dessa fylls med fodermajs och tiger nuts, som ska balanseras på följande sätt.
Borra halvvägs genom två Tigers och sen balanseras det hela med en bit av en corksticks, jag skalar lite på dessa nuts, så budskapet kommer ut, resten av utrustningen blir efter fiskens storlek, alltså lite mera Stepped up, än jag brukar, man vill jo landa dem.
Stora feta Grippa leads ska användas, de krokar det mesta och jag har möjligheten att fylla dessa bly med lite Tiger nuts oil i den fastlimmade foambiten inuti dessa bly.

Dessa bly ska jag använda, där var bottnen är lite hårdare, t ex inne bland näckrosrötterna, var de kan ligga utan att sjunka ner för mycket, men en bräcklänk av tunnare nylon, kan komma till användning.
På den mjuka bottnen ska jag använda dessa stenar, som inte sjunker ner lite mycket som vanliga bly, de är större i formatet och efter ett tag sätter de sig och ger ett bra fäste i bottnen, för att kunna sätta mina krokar och igen kommer en tunn bräcklänk att vara nödvändig.

Det hela känns väldigt bra och jag vet att det kommer att fungera, jag har gott om tid på mig att mäska och planera detta. Tillståndet är klart, likaså min gamla Carphunter båt, som kanske kommer till användning under mäskning senare och landning av fisk och mitt självförtroende är mild sagt skyhigh inför detta.

Dags att dra ut med ett par hinkar igen, nu var frugan har sin middagsrast, stressigt, men värt varenda sekund och jag kan bara tacka för att jag har en förstående fru som ställer upp på detta och allt annat genom årens lopp, vilken Ängel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.