fredag 7 juni 2013

A bad day ...

Vi har alla våra dåliga dagar och idag var det min tur. Jag kom fram till p -platsen i skogen och fick se ett flertal bilar, en snubbe hälsade vänligt och en annan som kom fram undrade över alla grejerna jag hade med mig och jag undrade vad i hela friden det var på gång.

Jodå, så började denna fina morgon och min plan att fiska där jag sedan 23 dagar hade mäskat med fodermajs och Tiger nuts för Gräskarparna, där skulle det minsann under dagen anordnas en större spinnfisketävling från båt! Bingo!

Så det var bara att köra hem igen, tur jag inte hade satt upp spöna mm, då hade nog fan säkringen gått. Jag drog hem och tog sen cyklen ut i Nybro, för att hitta mig en vanlig karp.
Innan jag fortsätter här ska jag bara säga till flera som undrar om man kan ha vilken olja i sina floaters? Ja det kan ni under den varma perioden av året, men se upp med Olivolja som stelnar i minsta kyla.

Dessa flaskor hade jag i kylskåpet under 1 timme idag och det framgår klart och tydligt vilken olja man ska använda under fiske i kalla vatten, så kom ihåg detta!

Väl på cykeln begav jag mig till Linnéasjön och kollade läget i alla håligheter och swims och allt däremellan, men såg endast en gräskarp och jag var runt sjön flera gånger.

Det stod en Bivvy i Joelskogen och det var Daniel "Amofishing" Håkansson som fiskade där, vi pratade en stund och han hade fiskat ute på Jungle Swim, men bara fått en del Braxen och flyttade på sig och morgonen gav honom en 6 kilos spegelkarp och sen var det över, men värt flytten.
Jag kollade lite till, men det ville sig inte och jag trampade vidare till Black pool, för att se om det fanns någon karp där som ville leka.

Allt jag hittade till en början, var en massa flygande råttor och nu har dessa ynglat av sig och nog försökte honan att lära dem små att doggy är bra och nyttigt, men en större man skrämde dem från sans och samling med 50 inch håven och återgick till sitt sökandet.
Jag hittade en liten karp inne i dammen, den stod i skuggan under dessa grenar i hålet och jag fick smyga in i Elquists trädgård för att kunna få ett bete framför den.

Den kom, den tog och jag brände den och sen var det över även för min del och cykeln gick därefter hem igen.

Det är bara att inse fakta, en del dagar är bara skit, man ska stanna kvar i sänghalmen, men i morgon kan det vara tvärtom, så jag kör på!
Eftermiddagen gick fint med att inspektera mina två Carphunters, ska testa lite stalking från båt framöver och det är bra, förutom den ena som jag ska fixa till bottnen på.

Fredrik Mangotsson ägde den en gång i tiden och jag gissar att han under en surfingrunda hamnade i taggtråd med den eller var det mån en tröskmaskin från Skåne, som kom lite väl nära vattenkanten?
Jag hittade först detta gamla ankare, som är okay för en gummibåt, lite ny lina ska fixas under kvällen och sen är det okay att använda.
Längst in i vedboden låg detta ankare som jag en gång i tiden plogade bottnar med under Sutarfisket, det fungera nog bra som ankare och även här ska det på lite ordentlig lina.
Ett litet tips om ni fiskar från båt, är att montera en större Frigolitkula på ankarlinan, den ska sitta mellan haken och en större knut och nu kan man bara koppla loss sig och följa mega karpen, som tog din brödbit och du hittar ditt ankare senare.

Gilla inte att ha ankarlina ute under drillning av fisk och jag gör samma sak under gäddfisket. Nu ska jag ta lite i trädgården, sen ska grillen fram och sen är det bara att ladda batterierna tills i morgon. Glöm inte att skura händerna Daniel, du var ganska röd av den stinkande dippen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.