lördag 1 juni 2013

Sista tipsen för denna gång, sen ska det fiskas igen.

Det ser ut till att bli regn, just när dessa ord skrivs, men det kan inte hjälpas, jag måste ut under dagen och dra mig en firre.

Dessa tips blir dem sista på ett tag, det finns flera som kommer längre fram på sensommaren eller hösten och i dag tar jag lite, egentligen ganska tråkiga saker, men flera av dem är väldigt viktiga och de tar ingen större plats i vår utrustning.
Jag hade med solglasögon, jag vet det, men jag skrev inget om Clip - On solglasögon, för oss som har vanliga glasögon och behöver dessa skydd mot solen och samtidigt vill kunna se vad som föregår i vattnet.

Se upp vart du köper dessa Polaoridglasögon, på en del ställen kostar dessa 329 kronor, medans du kan hitta dem på andra ställen till ett pris av 150 kronorna.

Enligt expertisen i olika butiker, så ska dessa Clip - On med namnet Skandinavian Eyewear 1736 0422 54B vara dem bästa och jag ska inte klaga, dem är riktigt bra och de finns med flera färger i glasen, men jag föredrar dem bruna.
Strips eller buntband, ingen rolig bild, jag vet! Men ha alltid några extra liggande, du vet aldrig när du kommer att behöva dem och för katapultgummi och för mindre reparationer är dem guld värd.
Samma sak med super limmet, du fixar mycket med detta, allt från en lossnat toppögla till dina riggar, leadcore mm. Tar ingen plats och så viktigt att ha med sig.
Tejp för att märka dina linor, stänga igen din Spods små hål, stänga käften på polaren, när han blir lite väl, du vet vad jag menar och alla mindre små reparationer på saker som t ex ett hål i bivvygolvet mm.
Ett kamouflagenät, antingen i hela biten för din bivvy eller öppningen, kanske bara en mindre bit framför dig, när du stalker, vi har massor av vatten, var fisken går nära land och ett nät kan se till, att du kan röra dig eller gömma dig, lite obemärkt.
För dig som stalker dina karpar, så är en Flower stick ett enormt bra vapen,  för ytfiske på öppna ställen utan möjlighet att dölja din lina.

Ibland glömmer man dessa, men det är ingen fara, du kan använda en bit från Kolvass, det har samma effekt och denna bit flyter bra och mer naturligt för fisken, kan det knappast bli.

Fiska med betet ett par centimeter från vasstrået och kroka, när fisken drar ner stråets ena ände, linan fäster du med ett par små baitbands eller så gör du en skåra i varje ände av strået och klämmer fast linan, linda linan runt strået mellan dessa skåror.
Oavsett hur du fiskar med dina Tiger nuts, så skala dem lite, du får ett mera synligt bete och ett bete, som släpper ut mjölken och den fina sötman, som både karp och gräskarpen älskar.

Mäska måttligt, då dessa beten mättar fisken väldigt fort, en pouch med nuts runt ditt krokbete räcker gott och väl.

Variera dig lite med krossade Tigers i en bag, fiska dina Tiger på botten, balansera dem med en liten korkbit eller poppa upp dem med en liten korkskiva.
Ha flera Spoddar med dig, Gardners Pocket Rockets är fina för boilies och en Spod med perforerade hål är nog standardspodden, men för mindre partikelbeten, så kanske du behöver tejpa för hålen.
Spomben är här för att stanna, kastar lika bra, om inte bättre än en Spod och plaskar inte lika mycket och du kan fylla en Spomb med det mesta, det stannar inside tills Spomben landar.

Ett tips för er som Spombar ut era beten, ni har säkert märkt skillnaden under invevningen mellan Spodden och Spomben, en Spomb är betydligt lättare att veva in, men om du har en braid på rullen, så ska du veva in Spomben med braiden mellan två fingrar, annars är risken stor att braiden vevas in för löst och du får en massa trassel i nästa kast.
Glöm aldrig att ha med dig beten, som syns bra och med lite olika dofter, dessa beten är främst mina vapen under den kalla årstiden, men dessa beten kan rädda dig vilken dag, som helst med sina färger och oftast fruktiga eller fishy dofter.
Lite tidningar håller dig up to date med karpvärlden och annat kring detta fiske, men ligg inte och läs hela tiden, gör det under dagen, var du låter ditt swim vila, bra tidsfördriv, som jag sparar till helgernas fiske.

Inte för att det finns så värst mycket nytt, men det kan finnas lite tips, som man kan ta till sig eller saker som går att vidareutveckla.
En enda Maggot fake eller inen levande framför din floaters kan göra underverk, likaså som en boll på en Meduza - rigg eller en fakemaggot, som som hairstopp.

Men bäst av allt är dem levande i Carp only waters, var du kan mäska och fiska med dem i lugn och ro, använd en del levande, som gräver ner sig i bottnen och skålla en del, som lägger sig upp på bottnen och du har karparna på platsen tills sista maggot har hittats!
Drilla din fisk på ett lugnt sätt, det är ingen mening i att förbereda sig minutiöst och sen sjabbla bort fisken under drillningen, så ta det lugnt om det går.

Men måste du ge järnet på grund av platsens utformning eller annat, så var förbered och ha grejer därefter, det tjänar du på i längden.

Bedöm alltid om du kan landa en fisk och anpassa din utrustning efter platsen, fiskens storlek, metoden du ska använda, planera det hela, innan du börjar fiska och håll dig till din plan, så går det oftast som du har planerad.
Sist, men inte minst, skaffa dig en Bitch! Det gjorde jag för si så där 8 år sedan, jag träffade honom första gången vid Stråkens kant och han hade alla förutsättningar för att bli en bra Bitch.

Bengt, som han kallas har allt man behöver, ett gott skratt, en skalle full av skit och alla hända jävelskap, han kan mäska och hämta en pizza, samt håva en fisk, om jag behöver hjälp och som tur är, så är han totalt oduglig på fiske och det är nog tur det ...

Han blev på bara några veckors upplärning, inte bara en bra Bitch, han blev The Bitch of Bitches, du gode Gud, hur ska detta sluta ... tur att man har tejprullen och buntbanden med sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.