tisdag 3 september 2013

Wychwood Complete Tackleboxes i Medium och Large version.

För ett tag sen blev jag på ett vänligt sätt mobbad av en god vän, han tyckte si och så och både det ena och det andra, om min gamla tacklebox. 

Nu tog jag honom på ordet och beställde två nya tackleboxar från Wychwood och nu ska det väl bli lugnt på den fronten ett tag framöver?
Jag börjar med medium modellen, som du ser avbildad här och jag har satt ihop själva boxen, så du får mest plats och har dem 4 tillhörande boxarna lösa bredvid.

En del vill ha det så och en del inte, men du har alltså ett val, som ger stora möjligheter att ha med dig mycket grejer på ett litet utrymme.
Dem 4 småboxarna har 10 lika stora fack för småsaker, men det finns lösa fackavskiljare (dividers), så du bestämmer utrymmet och antal fack.

Alla askarna och själva boxen har en bra låsningen, som håller tät och inget kryper från fack till fack, som det ofta sker bland andra Tackelboxar på marknaden.
Har du dem 4 små askarna lösa, så får du så här mycket utrymme i själva boxen och det är bra med tanke på boxens storlek, som är 24 x 23 x 6 cm.
Så här är det nog tänkt från början, men du kan ändra, som du vill och så det passar dina krokpaket, riggmaterial, needles, pannlampa mm.

Priset är 249 kronor hos www.metebolaget.se var du även kan gå in och se en video, om dessa Tackelboxar, som jag  recenserar i dag.
Large modellen har också 4 av dessa askar med 10 fack med lösa dividers för dina lekanden, ringar, krokar mm och den kommer med 2 stycken större boxar, som har 11 fasta fack och denna box rymmer otroligt mycket grejer.
Vill du, som jag ha askarna för sig i Carryallen/Rucksacken och boxen för sig för mera utrymme, så kan du här se, hur mycket plats boxen utan askarna ger, det är mycket det!
Så här är det tänkt att Wychwoods Large Complete Tacklebox ska användas, men som sagt du har stora valmöjligheter, 4 mindre boxar och 2 stora, samt flera eller större sidofack för längre saker, som flöten, PVA - tuben eller den långa Stringerneedlen mm.

Priset är 349 kronor hos metebolaget och måtten på den stora boxen, är följande: 35 x 25,5 x 6 cm och den rymmer väldigt mycket.
Wychwoods Tackleboxar är gjorde av tåligt plast och dem har väldigt fina och gedigna låsningar, som verkligen håller tätt och grejerna på sin rätta plats.

Plasten klarar även sträng kyla, så du kan ha den under vinterfisket efter karp och gädda och även på isfisket, dem klara kylan bra.
På locket hittar du på medium boxen, ett mått i cm på upp till 20 cm och på Large boxen går detta cm - mått upp till 31 cm, så det är enkelt att mäta ut sina riggars längd.
Självklart finns även dessa mått i engelska inch (2,54 cm) på boxarnas lock, så vill du göra som Engelskmännen och ha deras exakta rigg längder, så använder du detta mått i inch.
Här ser du skillnaden mellan medium och large modellen och valet är ditt, men titta gärna in hos metebolaget och kolla videon som  visar dessa fantastiska Tackelboxar, innan du slår till.

 Jag valde en av varje, den mindre för mitt vinterfiske, var jag inte behöver så värst mycket saker och stalking, då den går ner i hinken och den större för lite mer vanligt karpfiske, var man kanske ibland behöver lite mer eller extra grejer i bagaget.

Vad tittar vi på i morgon? Kanske ett nytt tillskott bland Mistrals boilies, ett vinterbete, som jag redan nu förväntar mig mycket av och kanske även ett litet tips kring, hur du får det bästa ut av dessa boilies?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.