torsdag 24 oktober 2013

Unga Danska Mikael och gamla Engelska Flavours.

Det var ganska länge sen jag hörde något från Mikael i Danmark och jag trodde att han hade lagt karpgrejerna på hyllan, men så var inte fallet.

Han har varit i farten bland höstkarparna därnere och fått fin utdelning i hans små intima vatten som hyser dessa fina fjällkarpar som följer. 

Det intressanta är skillnaden på temperaturen mellan våra länder, där Mikael fiskar är det fortfarande löv kvar på träden, men här är dem borta och det skiljer sig betydligt även i i vattentemperatur.
Han fiskar med beten från Mistral, Nutrabaits och en hel del hemmarullade boilies och det ger bra med fisk och visst är dem vackra med sina röda stjärtfenor.
Det blev lite kallare och mössan åkte på, Mikael hittade denna karp inne i ett hörn av dammen, var den stod under några ut hängande trädgrenar.

Betet placerades därinne i hörnan och allt gick efter planen och den vägde 6,6 kilo och har en fin höstkondition.
Senaste karpen var ett vilddjur av Guds nåde och man ser att den inte är lugn fortfarande på bilden, precis så här blir karpen ofta, om man tar dem hårt och drar dem raka vägen i håven, lite som en stel pinne. Härligt Mikael!
Här en bra bild på Danskt Dynamit och en härlig kondition på fisken. Mikael fiskar med ganska lätta grejer efter dessa fiskar och det blir goa tuffa fighter. Stort tack för bilderna Mikael!
Jag hittade en större låda i källaren som var full av gamle flavourflaskor, det rörde sig om Hutchinson, Nash, SBS och Richworth, dofter som jag använde mycket för mer än 15 år sedan och jag trodde att jag hade slängt dem eller skänkt dem.

Så var nu inte fallet och jag började experimentera med lite blandningar för att minska antalet flaskor och då dofterna fortfarande var bra, så blev det ett mindre antal större flaskor och allt är uppskriven över vad som blandades ihop.

Här är det Maple från Hutchinson och Richworth, Chocolate Malt från Hutchinson och Richworth och sista flaskan innehåller SBS Sweet Liqurice Ethyl Alcohol och 15 % Nutrabaits Ylang - Ylang Oil.
SBS Red Pepper och Butter ger en härlig doft i min kran, vad karparna tycker, det återstår att se. Tre lika delar av Scopex, Maple och Cream, är vad den andra flaskan innehåller och det dofter mumma!
Nutrabaits Ylang - Ylang Oil finns i båda dessa flaskor, men med två olika Fruits i form av Cranberry Sauce till vänster och SBS Fruit of the Forest till höger och dessa är gamla pålitliga flavours, kanske något för kallare vatten?
Richworths Salmon Supreme, Lee Jacksons Ming Oil och SBS Blue Mackerel fick namnet Salmon Surprise och flaskan till höger är en blandning av Butterscotch och Dairy Cream, dofter som grädden på moset.
Från Hollänska Cipro är det Fish and Mushrooms och 5 ml av Hutchinsons gamla oldie Monster Crab och den högre flaskan innehåller endast flytande Vit Cidex, som kanske en del gamla rävar känner igen.

Cidex fanns i flera flaskor i röd, blå och grön, men denna vita var speciellt framtagen för karp och den är väldig effektiv som doft, men är samtidigt 45 gånger sötare än vanligt socker, så man har gott om Sweetner här.

Cidex fanns även i pulverform och jag kommer ihåg att vi rullade våra så kallade HP - bullar i detta pulvret precis efter rullningen och sen fick det hela torka in i våra beten, det gav bra med fisk i Linnéasjön på den gamla tiden och borde göra det nu också.
Halleluja står det på ena sprayflaskan, den innehåller 9 olika Fishflavours och det stinker to high heaven, mild sagt och det mest framträdande är SBS Squiddly - Diddly och Fresh Lobster.

Den andra innehåller lika delar av Richworths Tutti - Frutti och Pear Jargonelle Ethyl Alcohol och en sprayad bag gav fisk förra helgen, vilket inte förvånade mig, då dessa två flavours har ett enormt track record för kalla vatten och framför allt Richworths Tutti - Frutti som är en av dem bästa Tuttis på marknaden.

Du har säkert en del gamla flaskor stående, var det är för lite för en boiliemix eller annat, blanda ihop dessa, men skriv upp vad du gör, just denna blandning kan rädda din dag, så släng dem inte!
En kväll till på jobbet och sen är det tre lediga dagar igen för fiske. Det har regnat på bra dem senaste tre dagarna och det behövs verkligen en påfyllning, så vattennivån kommer upp lite.

Bilden är från Rismåla göl, var hela kanten runt gölen är full av gamla nerblåsta träd, som har fått ligga och just på denna plats, har jag landat många karpar under ytfiske, men som tur aldrig satt någon i dessa uppstickande grenar.

Helgen! Ja vart ska man spendera den? Alltid samma fråga som dyker upp någon dag, innan man ska bege sig ut, men det löser jag under tiden jag jobbar, då går tiden lite snabbare och man håller sig på en positiv nivå.

Allt står packat och ska bara slängas in i bilen, kanske Linnéasjön efter en större fisk eller varför inte Black Pool, nu var grönsakerna har blivit mjuka och man kommer åt karparna, som gömmer sig där. Jag får se vart jag hamnar och kanske följer en eller två av dessa gamla flavours med i bilen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.