onsdag 30 oktober 2013

Wychwood 6 - Rod Carp Quiver.

Det tog inte många sekunder, innan jag lade min beställning på denna Carp/Specimen Quiver, på metebolagets Rea kostade den endast 250 kronor och med tanke på kvaliteten, 6 spö och den fina vadderingen, så  är den i princip gratis.
Längden är 170 cm lång och bredden är 35 cm bredd och den tar lätt mitt Dave Lane Brolly utan några problem, fast detta shelter har en Banana shape ihop rullad!
Bra Carpy färg och som vanligt är allt väldigt bra sydd och här ses bärhandtaget, som har en mjuk foamrulle som är skön och varm att hålla i under transport.
Bra vadderad axelrem, som är justerbar och en väldig bra och kraftig in fästning av remmen. Det är här dem flesta Quivers och Holdalls går sönder först!
På utsidan har denna Quiver ett fack för banksticks mm och det är 85 cm långt och 12 cm brett och 7 cm på höjden, alla fickor är bra vadderade.
Din håv har en egen ficka som också är vadderad, men i ett material som inte suger till sig vatten eller doften från din blöta håv under hemfärden.

Detta fack går längs med hela vänster sidan och du får, som du ser rum med både håvnätet och håvskaftet som sig bör.
Här är ingångshålet för din Brolly, Shelter eller Bivvy och det är väl tilltaget, så det mesta får rum i det stora facket.

Jag får lätt rum med en 60 " Nash Oval Brolly med 4 tillhörande stormrods, extra håven och en Armo Retention Sling i detta fack, så det är ganska rymligt.
Jag gillar Quivers som har denna lilla förlängning i toppen, dels så ökar chansen att din Brolly eller Bivvy får rum på längden, men man slipper att få hela Quivern full av snö, den 16 november eller kanske regnar det då, så det är bra att kunna stänga till.
Bottnen är av kraftig PVC - gummi som har ytterligare tre extra förstärkta fötter, det är riktigt bra  - Men vart är dräneringshålet i bottnen?!

Det gillar jag inte riktigt, ett Shelter som har stått tre dagar i regnet innehåller ganska mycket vatten och det hamnar nu i bottnen av Quivern och man får vända den och hälla ut det, ungefär som med ungarnas gummistövlar, minus här!

En mässingsöljett av bra storlek hade löst detta på ett smidigt sätt och mycket av vattnet hade kunna rinna ut innan du lägger in Quivern i bilen och det är inte lätt att sätta dit en öljett, så här i efterhand.
Denna Quiver tar alltså 6 spö och det passar mig väldigt bra, 4 spö för fisket och 1 spod/Spombspö och ett spö för featurefindings och det är klart.

Du har två möjligheter för fastsättningen av dina spö, dels finns det Velcrostraps och dels finns det D - rings för dina spöfickor, så valet är dit och det passar nog dem flesta.
I bottnen har man gjord 3 större fack för spönas ändbuttar och man får rum med två spö i varje fack, även om du använder spöfickor och det är väldigt bra vadderad även här, som sig bör, spö är dyra och bör skyddas på bästa sätt.
För att spöna ska hålla sig stilla under transport, så har man på den övre delen av Quivern, en justerbar rem som håller spöna fast mot själva Quiverns bas och det är bra tänk ...
... samma sak på den nedre halvan, var en lite tunnare, bra vadderad och justerbar rem finns och den håller spö och rullar stilla under transporten.

Bra dragkedjor, Quivern är gjord i vattentät och rivstarkt 600 Denier Nylon, som tål mycket stryk av det man passerar i terrängen till och från fiskeplatsen.

Denna Quiver har ingen inbyggd stång, som håller den rak, utan du tömmer den för grejer och viker ihop den på mitten och den har sin plats bakom sängen i ditt Shelter. och är inte i vägen för dig.

Jag gav 250 kronor på metebolagets Rea, jag vet inte vad den kostar normalt, det fanns några stycken kvar, så passa på och kolla, har du turen på din sida, så får du en väldig bra Quiver för 6 spö, med bra vaddering mm. Slå till nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.