söndag 24 november 2013

Back in business!

Det går inte alltid som man planerar och det blev inget fiske verken fredag eller lördag, det var en massa andra grejer, som kom emellan tyvärr, men jag fortsätter min mäskning i vattnet.

Idag hade jag bara några timmar på mig och jag fyllde min Barrow och drog ut den på Udden i Linnéasjön, men fiskade inne på badplatsen, då det skulle komma lite sol under dagen.
Det var lite snöflingor i luften, när jag packade kärran och det var frost på alla kommunala möbler ute på Udden.

Det kändes lite si så där på morgonen, bra för att jag är tillbaka i fisket, men inte bra att komma omäskat, men så blir det ibland och man får göra sitt bästa för att tigga sig till ett run.
Spöna var snabbt på plats på podden och innan jag lade ut några beten, svepte jag över området med mitt SmartCast lod och jag gillade vad jag såg på displayen, något jag ska visa er lite längre ner.
En lätt spridning av Mistrals White Choclate och Tutti - frutti i 15 mm och två spö fiskades med Choclate och två med Tuttis.

Jag började med dubbla boilies på bottnen och Snowmans för att se om det blev någon reaktion på vad jag hade sett på displayen och ...
... körde som vanligt med mina små mesh bags, som dippades och sprayades med respektive dofter för att få ut så mycket doft i området och det skulle kanske få karparna i rörelse.
Hade även lite extra godis med mig i form av glugged boilies och det är Tuttis till vänster, Pineappel i mitten och White Choclate till höger, boostade beten, som är bra att ha i reserv, om straight out of the bag inte funkar.
Under tiden jag fiskar gör jag alltid klart ett par riggar, då går fort att byta och jag vill inte stå i en svinkall nordanvind som idag och trixa med detta, utan det ligger alltid ett par nya riggar på mitt bivvytable.

Solen kom fram och värmde gott och klockan hann bli 09,20 och jag revs ut ur mina tankar, jag kom av mig lite, men sansade mig och tog spöet ...
... äntligen hade en av karparna, som jag hittade med lodet vaknat till liv och drog iväg med mina dubbla Tutti boilies, så det sjöng i larmet.

Man ser här att dessa karpar ligger över en mjuk siltbotten, en väldig vanlig förekomst vid denna årstid och tillgången av naturlig föda är aldrig långt borta, den finns i dessa siltpockets.

Det rådde ingen tvekan om vad det var som nappade med den hastigheten och efter lite lattjo lajban inne på badplatsen gick den i håven, ingen stor fisk, men dagen var räddat och I`m back in business!
Ni ser själv vikten på fisken, jag hade nyss tagit en del bilder för en senare feature kring L.S Weighlifter, så den kom till användning direkt.
Det var denna lite halv bleka spegelkarp, som inte kunde låta bli den orange fruktkulorna och efter bilden fick den sin frihet igen.

Jag var nöjd, men hade en fråga kvar, skulle den andra kapen röra på sig och ta något av mina beten, riggen låg perfekt i fall att den var sugen, så den fick ligga kvar till jag skulle hem vid 15 - tiden.
Det hände vid 13.30, men troligen var mitt hair lite väl långt och fisken höll bara i mina boilies under runnet, var den tog 3 - 4 meter lina och sen stannade allt och min Bug satt uppe vid larmet.

Tråkigt, men så är det, man kan inte vinna över alla. Det går flera tåg, jag vet vart dem är, det ska bli lite varmare under nästa vecka och sen har jag det andra vattnet kvar, som jag har mäskat över en längre period.

Det känns lugnt och skönt är det att vara tillbaka igen efter renoveringen mm, jag har inte tappat något och är in tune med vad som sker under ytan och det känns onekligen skönt att veta.

Jag hade dock gärna suttit kvar en stund in i mörkret, men har man lovat bort sig, så får man hålla sitt ord och kanske lite kvällsfiske i den kommande veckan, kan ge en fisk eller två, det kan hända ganska mycket på 6 - 7 timmars fiske, när man vet vart dem står och halvsover.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.