lördag 9 november 2013

Dippar.

Min hälsa är fortfarande inte riktig bra, men det blir sakta bättre för varje dag som går. Så jag hade lite tid över igår och jag satte mig och blandade lite nya och gamla doftämnen.

Det är mest för att se om man kan förbättra något och även rensa ut lite blanda alla burkarna i källaren, det är så att man får in mera beten, dipps mm, än man hinner använda och dippar och pop - ups, är det som oftast står kvar på hyllan.
Jag har inte varit utan för dörren annat än att hämta posten och slänga soporna under den senaste veckan, min förkylning satte sig på lungorna och det var nog väldigt nära en lunginflammation, men lite penecillin hävde det som tur var.

Jag hade mer än gärna varit ute och tittat lite, men jag vet vart fisken har ställt sig och min hälsa går före allt annat. Men nu till vad jag hittade på igår under eftermiddagen.
Oh no! Nej! Det är inte vad du tror det är, inte på långa väger! Men visst ser det ut som ett manligt prov, men jag lovar er, att lämnade man in detta till provtagningen på vårdcentralen, så skulle man dels bli förvånad över att man tog sig dit och inom kort skulle det nog komma en Ambulans med ett par vit klädda herrar och hämta en.

Det här är fifty - fifty av Nash Formula One och Nash Whiskey, 2 dippar som jag har gott om och nu vill blanda för att se vad som sker genom att dippa beten och mesh - bags eller en stick.
Här ett litet experiment av Brännis dippar. Tre lika delar av Majs, Ananas och Banan, 5 ml Sweetner och resten är ren Glycerol och det blev en väldig fin doft, som är lite svagare än ursprungs dipparna.

Lite tjockare konsistens också, som verkligen klänger sig fast på vad man nu doppar ner i detta och jag ser fram emot att prova denna söta klibbiga dipp som dofter riktigt bra, men vi får se vad fisken tycker.
Här dofter det juletid! Lite mandel, lite tiger nuts, choklad och lite apelsin, det är bara julgranen som fattas, men man kan väl sätta sig under en gran och ha med sin lite pynt.

Jag hade även här i lite Glycerol, men något av dessa dofter såg till att Tiger nuts doften hamnade längst ner i burken och man får skaka det hela, innan det blir dopp i burken.
Brännis Apelsin och Tutti - Frutti dipp, dubbla mängden Apelsin mot Tutti - Frutti och resten är Glycerol och lite Sweetner. En fin fruktig doft med en hint av orange juice, det kommer att fungera bra, det känns så och jag får väl återkomma med mera senare.

Jag blandar endast lite av Brännis dippar, dem är otroligt bra som dem är, men jag vill bara se om vissa kombinationer blir mer eftertraktade eller inte bland fiskarna.

Lennart "Brännis" Brännström har 12 olika dippar och på Apoteket kan du köpa flytande Glycerol och själv kombinera hur mycket som helst och det kan ingen kopiera, om du inte vill, så här finns stora fördelar.
Här lite pop - ups för nästa fiske, det får ligga här tills dem ska användas och det tar lite tid, innan dessa har sugit till sig dippen.

Ett bra sätt för att beten ska suga åt sig doftämnen fortare är att  låta dem stå på ett element eller kör dem under korta 15 - 20 sekunders intervaller i microvågsugnen, så går det fortare.
Jag hittade lite Nash Perma pop - ups igår, dessa 12 mm stora plastkulor kan fyllas med doftämnen eller bara ligga i dipp, tills dem ska användas och här är det röda och bruna Perma pops.
Det finns ett hål för din hair needle och det finns ett lite lock som låser fast dem på dina hair och jag kommer att visa hur du använder dem i ett annat inlägg senare.

Meningen med dessa är att dem ska stå över ett bottenbete, som en snowman eller som en pop - up och sakta leverera lite doft hela tiden, ditt bete ligger ute och det är en stor fördel, nu var det är kallt och det kan ta lite extra tid mellan nappen.
Det är tuffare ute nu, det är lite längre mellan fiskarna och man får var beredd på en blankning då och då, alla blankar, tro inget annat!

Karpen har dock två korta perioder varje dag, var den intar lite föda, hitta den platsen och ta reda på tiden när dessa korta födointag sker och du kan fiska 3 - 4 timmar och det skapar en lugnare hemmiljö.

Det finns en väldigt tunn tråd mellan succé och att gå hem tomhänt, men njut ändå av naturen, dem få dagarna, var solen kämpar sig upp över träden och ibland räcker det bara med att vara där och veta att chansen finns ...
... för att landa en färgsprakande karp som denna, det blir inte bättre än så och vilken Hardcore Carper blir glad över en sådan fisk, som med sina nästan overkliga färger, lyser upp den annars så gråa omgivningen du befinner dig i under fisket.
Hösten är mild för årstiden och jag tror att det finns en del helger kvar, innan vi uppnår detta med rimfrost överallt och isbildning i vattenkanten.

Vi kan inte längre klaga på kylan, vi är bortskämda med varma kläder, varma sovsäckar och bra Bivvys med winterskins, det handlar endast om rätt utrustning och din mentala del, för att lyckas under höst och vinter!

Sök upp ett vatten med ett bra antal fisk, mäska regelbundet med mindre beten, frångå alla fishmeals eller boilies med höga halter av olja, som koagulerar och gör det svårt för karpens ämnesomsättning.

Kör med Birdfood, väl synliga beten, extra doft och doftspridning, lokalisera fisken och ge den föda och ditt vinterfisket blir betydligt lättare, men framför allt, Be out there and keep warm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.