söndag 10 november 2013

Gamla pop - ups fick nytt liv.

Jag har rensat ut bland alla mina beten och en hel del slängdes och en del gamla pop - ups dök upp och dessa fick lite nytt liv genom diverse dippar och flavours. 

En del av dessa pop - ups är gamla Mistral, som inte ens var öppnade och en del av dessa är närmre 12 - 13 år gamla, men fortfarande fanns det lite av ursprungsdoften kvar. 

Dem flesta var mellan 18 - 20 mm stora, stenhårda efter alla år, men jag hittade även en del 10 mm pop - ups, som var helt okay, trots alla åren på hyllan. Så igår gav jag dem dipp och flavours och så får dem vara tills nästa vår eller sommar, var dem ska användas.
10 mm Mistral Crab and Crawfish och Remedy pop - ups, två suveräna beten från mitten av 90 - talet. Doften är lika fin och stark som då och det tänker jag inte slänga på tippen.
20 mm Mistral Remedy, dessa var också lite ur gängorna doftmässigt, men blev återställda av lite Black Pepper dipp och efter bara någon timme, så kom den karakteristiska Remedy doften fram i burken tillsammans med doften av Black Pepper.
Här var det några Mistral Honey Nut, som fick en Golden Shower och det kom fram en svag söt Honungsdoft bland den nötiga tigers och whiskey doften, det känns som ett väldigt attraktivt beten, som jag ser fram emot att prova.
Här Mistrals gamla superbete, nämligen Peach and Tangerine, igen 20 mm som inte doftade särskild mycket, men efter en skvätt Fruit Bomb, så lossnade lite av ursprungsdoften och den finns där bland allt annat fruktigt.
20 mm Mistral Garlic Isotonic. Ja den doftade svagt av vitlök och den doften dödade jag totalt med Maple trodde jag, men nu dofter den nog lika mycket av dessa dofter, men nog mest Maple, som är en genomträngande doft och det kan vara bra.
20 mm Mistral Whiskey Isotonic. Det fanns ingen Whiskey kvar i dessa pop - ups, sprit förångrar sig med tiden och jag gav dem en dipp bestående av Sweetcorn, Pineappel och Banana.

De blir något för karparna att bita i till nästa sommar, var alla dessa beten är färdig preparerade och fulla av förföriska dofter från igår och även från en svunnen tid.
20 mm Mistral Crab and Crawfish, den hade fortfarande sin supereffektiva doft kvar och den rörde jag absolut inte, den ska finnas till hand i originalversion.

En enormt effektiv fiskmagnet och ett av dem bästa beten på marknaden under mitten av 90 - talet och dessa röda pops kommer att leverera även under 2014, jag lovar!
Jag har gott om Mistrals nyare beten och dessa tror jag mycket på, likaså Rosehip, I 40 och I 40 red, med flera, så framtiden ser onekligen bra ut på pop - up fronten, ett bra tag framöver.
Bland alla grejerna dök denna fina handväska upp från Fox, en liten händig bag för 6 burkar och den kom fram väldigt lämpligt och nu har man det mesta samlat på ett ställe och jag kan testa 6 olika beten under mitt fiske, inte så dumt, men frågan är när jag köpte denna - det har jag ingen aning om!
Ganska smidig, men det hade nog räckt med ett handtag uppe på locket, att ha dubbla handtag med neopren, det känns och ser ut som lite overkill eller hur?

Men lite lyx skadar aldrig och man fick nog även då, betala lite extra som på alla andra Fox grejer.
Jag har lyckats att få tag i 30 av dessa burkar från en platsindustri, men priset är 11 kronor stycket och det är lite svettigt för en plastburk. Klart dem blir billigare om man köper större partier, men vad ska jag ha 100 av dem till?

Dem är dock väldigt bra, dem läcker inte, man kan lägga ner burken full av dipp och inget rinner ut, förrän man trycker på burken och samtidigt är det en bra storlek på öppningen, så man kan dippa ett bete eller en hel stick.
Samma platsindustri hade även en enklare variant på burk, som tilltalade mig och dessa kostar ca 4 kronor styck vid köp av 50 stycken och även denna burk läcker inte, om den skulle ramla kul full av dipp eller annat flytande, locket sitter fast väldigt bra.

Det var det hela för denna gång, i morgon tar vi en titt på Nash Perma pop - ups, som fortfarande går att få tag på i Danmark och jag fick veta av Sportdress i Köpenhamn, att dem är väldigt populära bland dem danska karpfiskarna, som fiska i vatten fulla av kräftor och annat, som kan tugga sönder ditt bete på nolltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.