lördag 30 november 2013

En blöt morgon, men sen ...

Det blev en blöt historia att få grejerna på sina vana platser, men det gör mig inget, det finns kläder som tål lite blöta. 

Jag kombinerar dagens karpfiske med lite gäddmete (1 spö) och knappt hade regnet slutat, förrän första snipan var på min Kebab med Sillfilé och det var roligt, än kan man det där.
Dagen till ära tog jag med mig lappetoppen ut och tog lite bilder från morgonens fiske, så dem får ni här och nu.

Det blev ljust och det klarnade upp och till min stora förvåning, kom solen upp och det blev riktigt fint och behagligt i min lilla hörna av vattnet.
Jag fick redan vid 06.30 efter bara 40 minuters fiske, denna fjällkarp som fattade tycke om min Tutti boilie som var toppat med ett gult fakecorn och i regnet blev det bara en skyndsam bild i vattenkanten, men skulle det bli flera?
Jadå, jag hann precis bli klar med gäddbloggen och kyrkan slog nio slag och jag tänkte mest på nästa pike, när högerspöet slog an sin ton och denna smala spegel gjorde entré.

Igen var det fakecorn från Entreprise och Mistrals Tutti - Frutti som gjorde susen och det verkar som en del fisk fortfarande är i rörelse, åtminstone bland karparna. Fisken kom från exakt samma spot som den första, jag har hittat dem!

Jag får en gädda runt 3 - 4 kilo, den nappar när jag har karpen på mattan och denna gädda har en massa blodiglar på sig och det är ett bra tecken på att den har legat still över en längre period.
Jag ska under dagen leta lite features för framtiden, det kan kännas tråkigt, men det är guld värd att veta mera om platsen och kanske hinner jag med flera områden senare i dag.
Avslutningsvis kan jag bara säga att en kärra, i detta fallet Wychwoods Rover Barrow och Gardners Barrow Bag är nog något av det bästa en man i min höga ålder, kan investera pengar på.

Man kommer fram så enkelt med denna rullator och arbetshöjden är perfekt för en gammal sliten rygg som min.

Det är snart jul, skäm bort dig och din rygg lite, du blir inte yngre och på metebolaget har du dessa grejer, visst är du värd dessa grejer, känn efter i ryggen!
Nu ska jag slafsa lite med riggar, fakecorn, Tuttis och Talon tips, kanske kan jag bli störd i allt detta av flera karpar, vi får se hur det gick i morgon eller lite senare, för jag fiskar även i morgon, nu var dem fyller på fettreserverna! Nu kommer molnen tillbaka, ska jag bli blöt än en gång?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.