lördag 2 november 2013

Horrorful Halloween to ya´ll!

Jag hade hellre befunnit mig ute bland karparna, pumporna och alla skrikande barn, samt dem suspekta maskarna man ibland ser smyga förbi i höstmörkret. Men det är fortfarande inte riktigt bra med halsen, febern har dock gett sig och det går åt rätt hål, men något fiske blir det inte denna helg!
Bilden togs förra året i Bloms vik, var jag körde med Mistrals Orange Chocolate och hade fina framgångar ända fram tills isen kom och stoppade mig.

Bilden togs den 17 november, en gråkall dag, var jag landade 3 fina karpar och skulle även loosa en som satt dåligt, inne vid håven. Visst är det skrämmande eller hur?
Bästa catch denna dag blev denna fina Fully scaled mirror, som med sina vackra färger knappast kan bli bättre, riktigt fin fisk i fina höstfärger och den föll för en Orange Chocolate pop - up.
Mina planer är de samma i år, fast i ett annat vatten och lite tuffare riggar. Allt jag behöver är att bli frisk, få mäska lite och sen är det bara att nöta på tills det sker och det kommer, det vet jag, jag har varit där förut under samma årstid och just nu håller det sig mildare i vädret.

Den starka hampan ska ut ett par gånger under nästa vecka, bottnen rensas av småfisken till en början, karparna kommer in och mina boilies kommer ner och två dagpass nästa helg ska nog räcka till för att man kommer på banan igen.
Jag fiskar oftast ensam och har alltid med mig en större pouch med mitt Första - hjälpen - kit, det vanliga med plåster i olika storlekar, ett förband, en blodstoppare, en liten pincett o s v. Men dessa saker räcker inte riktigt till och här kommer lite extra saker som jag bär med mig under mitt fiske.

Desivon, en bra desinfektionsmedel mot mindre sår typ skärsår, rivsår mm bara att dränka skadan i detta och sen plåstra om sig och helgen kan rulla vidare med fiske.
En tub Voltaren, smärt stillande salva som går på djupet och svalkar även bett från större insekter som Bin och Getingar, tar ingen stor plats, men är så värdefull att ha med sig. Kylar även bra vid brännskador från solen eller köket.
Salubrin finns i salva eller som här en sprayflaska, bra vid klåda av Brännässlan och andra retande växter i naturen, solsveda och framför allt direkt på insektsbett.
Vad denna DSB flaska innehåller vet jag inte, men KEFA har framställt ett medel som stoppar blodflödet direkt detta läggs i såret, det svider en del, men blodflödet stannar och det är bra.

Jag fick denna flaska för många år sedan av en frisör som hade den framme ifall han klippte någon i örat eller andra ut stickande föremål på kundernas huvuden den kan var hur gammal som helst, men det funkar kanonbra.
Tiger Balsam Soft är bra mot ett mesta, nästäppa, lägg lite tunt på näsan eller ha lite på fingertoppen och dra in doften i näsan och det släpper.

Bra för leder och stukningar, bara att smörja lite på ställt som gör ont. Huvudverk, lite tunt på pannan och huvudverken släpper och lindra framför allt migrän och bör appliceras innan migränanfallet börjar.

Tiger Balsam har även en kylande effekt vid solsveda och lättare brännskador, även ett bra preventivmedel och jag rekommendera ingen att smörja in sig på detta ställe, oavsett vilket kön ni än är! Sex blir det inte, men kanske ett nytt svenskt rekord på 100, 200, 400 och 800 meter i samma veva!

Så där har ni lite tips på vad ni bör ha med er i Första - hjälpen - kittet, förutom det vanliga med plåster, sårrengöring, pincett o s v.
Igår hittade jag ett gammalt bivvy table som var i behov av renovering och jag skred till verket, ett ben popnitades fast och alla benen fick svart färg och likaså bordsplattan, var den var ful.

Fyra nya möbeltassar i svart plast och fyra magneter limmades fast på detta bord som nu ska bli mitt nya Rig - table och kaffebord och det blev ganska bra, bättre att renovera om man kan, än att slänga det.
En magnet för good rigs, dem två i mitten ska bara hålla riggarna fast under blåsiga dagar och sen har vi Bad rigs till höger, där hamnar riggarna med dålig prestanda som ovass krok eller annat och man rensa riggen för saker som kan återanvändas.

Under dagen ska familjen åka till Ullared ... fy f... och hälsa på Ola - Conny och Morgan, de är inte där, de ligger troligen i Florida på Palm Beach i solen med var sin Coke och joint, omringade av lösa fruntimmer, nu var dem har blivit kändisar - Hur långt kan man komma med förnedrings television?

Jag håller mig hemma med Gonzo och vi ska fylla min nya Barrow Bag och även se hur mycket det får rum i Wychwoods Carp Quiver, jag vet redan nu att ni kommer att bli förvånade. Ha en trevlig halloween helg allihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.