onsdag 13 november 2013

Multiple hairs, fungerar det verkligen?

Fungerar det verkligen med flera hairs på din rigg? Det gör det och det fungerar väldigt bra i vatten, var karpen har känd sig pressad, eller för dem där små heta platserna, var karpen kommer in och du ser den. 

Men det kan även vara en bra rigg i vatten, var fisken har sett det mesta och lite till och placerar man denna rigg i karpens dagliga runda, var den patruljerar och söker föda, så kommer den att stanna till och vi är nere på 50/ 50 om du ska få ett run eller inte.
Jag tror inte att det är många som använder sig av denna rigg i ditt vatten, de flesta hänger på en bag eller stick och det lär karpen sig snabbt, att en liten hög med godsaker är farligt och med tiden undviker dem dessa uppradade portioner.
Du behöver hairstops, en pop - up boilie, en valfri krok, ett valfritt riggmaterial, en hair needle, en sax och lite Dental floss och visst ja ... lite beten till dina extra hairs.
Börja med att göra två öglor i varje ände av ditt Dental floss och det bör vara mellan 5 - 7 cm mellan dessa öglor.
Vik nu dina hairs på mitten och för Dental flossen genom kroköglan och vik sedan över kroköglan, så det låsas fast, som visat på bilden.
Ta en bit av ditt riggmaterial i önskad längd, gör en hairögla och montera din pop - up boilie.
Bestäm avståndet på hairet för pop - up boilien och sen knyter du en vanlig Knotless knot över Dental flossen, som då låsas fast, se till att dina två extra hairs, sitter på varje sida om själva riggmaterialet.
Nu är det klart för flera beten, men du kan ge hela knuten en liten droppe snabblim, om du vill, det ger styrka och inget kan eller vill glida under press mm.
Nu kan du montera beten på dina två extra hair, ett par Tigers nuts, kanske lite fodermajskorn, som tynger ner din pop - up och balanserar det hela, eller varför inte två av Bag éms majskorn på varje hair, som på bilden, du hittar dem hos metebolaget.

Samma bolag har fakemaggots, som du kan använda som hairstopp, det ökar bara effektiviteten ytterligare och du kan jo ha levande maggots på dina hairs också.

Har du gjord rätt, så kommer 4 stora majskorn att dölja kroken helt och din pop - upp står och lockar över dessa fyra majskorn och det är inget som skrämmer en karp, snarare tvärtom.

Jag använder ett blyhagel för att hålla kroken nere, inte pop - up boilien, det fixar tyngden från majskornen. Det är viktigt att du använder en foamnuggets varje gång du lägger ner eller kastar ut, annars kan det bli trassel och hairen lägger sig fel.

Lägg hairen i rätt ordning, med ett extra hair på varje sida om hairet, som kommer från riggmaterialet och lås fast det med 1 - 2 foamnuggets, så lägger det sig perfekt och din pop - up står över dina andra beten.
En perfekt rigg att testa var du ser fisk, i vatten var dem viker undan vid bara åsynen av flera beten, under en buske, i glipan i växtligheten, på platsen var du ofta ser karp mm, vad har karpen att välja på?

Dippa gärna dessa beten och gnid in lite dipp i din rigg och hela leadcoren mm, men använd inte en bag eller stick med denna rigg och mäska inte, då försvinner effektiviteten lite och i vatten, var karpen har fångats ofta över mindre portioner med beten - Där kan eller kommer dem att lämna platsen! Men prova själv och se hur fisken reagerar, Multiple hairs fungerar mycket bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.