onsdag 6 november 2013

Små justeringar och nu dofter det Apelsin i mina burkar, tack vara Brännis!

Jag har som ni sett packat min nya Wychwood Carp Quiver och jag är bara så nöjd med den, men som ni såg i recensionen, så var det lite väl långa Vecroband och det är egentligen bara bra, för tillverkaren vet jo inte hur dina spö blir monterade, men för min del, var dem alldeles för långa och det blev lite ändringar.
Ni ser själva hur det såg ut och så här kan jag inte ha det, alla Velcrobanden bara fastnade i varandra och det ser verken snyggt ut eller är särskild lätthanterligt.
Så jag klippte av dessa band i rätt längd och det vill säga ca 1 cm längre, än dem behöver att vara och man får lätt grepp i bandet och inget fastnar i nästa band.

Ett tips är att du tar fram dina tjockaste klingor och kollar innan du klipper bort något, sen är det för sent! Mina band är så pass långa att ena delen ligger hela vägen runt spödelarna och den andra är ca 1 cm för lång, då får du bra grepp och spöna sitter fast med mycket Velcro hela vägen rund spödelarna.
Här är vad jag klippte bort och det är ganska mycket och inget jag vill slänga, dessa små bitar kan användas till väldigt mycket, så jag ...
... satte ihop dem och klippte till dem, så bitarna passade ihop och nu kan man använda dessa bitar till allt möjligt, som ska stängas och öppnas ofta eller så använder du ...
... dessa bitar för att hålla fast ditt spö på din Bivvy, Brolly, Parasoll eller ditt Shelter. En liten bit Velcroband fastsydd på fronten av dessa saker, blir en bra vän för ditt spö, när du ska byta beten och det blåser, så släng inte dessa små överblivna bitar.
Idag lekte jag lite med Brännis Apelsin dipp, jag har haft bra framgånger med citrusdofter under den kalla årstiden, men på något vis har karpen sagt ifrån och som testfiskare av hans produkter, fick jag en flaska av Brännis för att testa den mot lite annat med Orange flavours.

Så jag tog fram lite ljusa och vita beten, här är det pop - ups, som står på tur för en coating av Apelsindoften och jag ser verkligen fram emot att testa dessa beten.
Ungefär 60 stycken pop - ups i 15 mm lades i burken och dessa fick 15 mm av Brännis Apelsin dipp, ganska mycket dipp, men dessa ska stå överst på en Snowman och verkligen skicka ut sitt budskap under långa perioder.
Efter dippen fick dessa pop - ups sig en ordentligt skakning, så alla beten täcktes med dipp och det sker flera gånger om dagen, tills dippen är helt borta från burkens insida, då är dem ready to catch.
Självklart skulle det också dippas en del sjunkande boilies, så man har lite att välja på och kan göra sig en Snowman. Det blev ungefär samma antal boilies, som lades i burken och nu var det dags för dippen.
Dessa sjunkande boilies gav jag bara 5 ml Apelsindipp, det räckte gott och väl för att alla beten skulle bli täckta och kanske är det för lite, men jag lägger aldrig alla ägg i samma korg.

Jag tror inte att man kan överdosera dessa dipps som Brännis framställer, jag har åtminstone inte lyckats med det än så länge.

Jag har dippat boilies och sticks, så det har droppat dipp från dem, kastat ut och fått karp efter bara 10 minuter, så några avvisande eller frånstötande ämnen finns inte i dessa dippar.

De är Glycerolbaserade, vilket gör att dippen först sprider sig ut och runt bete/stick/bag och efter ett tag så löser dem upp sig och sprider ut sig i ett större område och stiger sakta mot ytan och det gör att karp, som går högt över bottnen kommer ner till dina beten. Testa i ett glas eller i en bunke, så får du se hur dessa dippar beter sig under vatten.
Allt skakades rejält, så alla beten blir täckta med dippen och det gör jag som sagt flera gånger per dag, tills jag ska använda dem eller dippen har försvunnit in i mina beten, som oftast är krokbeten.
Ett annat bra sätt att pressa in flavours och dipp i sina beten, är att köra dem i microvågsugnen under korta intervaller på ca 15 - 20 sekunder, låt dem svalna helt, innan du kör dem igen.

Värmen gör att dina boilies sväller upp lite och öppnar porerna lite och under tiden dem kallnar, så suger dem åt sig dippen/flavourn.

Kör dem flera gånger och du får väldigt fina väldoftande boilies, se dock upp med värmen 15 - 20 sekunder är max, annars finns det risk för att du bränner dina boilies eller att dina sjunkande boilies blir pop - ups!
Klara för fiske, men inte klara på länge om jag får välja, jag vill ha in mera dipp i mina beten, innan jag ska använda dem, du gör som du vill och kolla vad som passar dig bäst eller vad som fungerar bäst för dig.
Karparna gillar citrusdofter under den kalla årstiden, vem kommer inte ihåg Rod Hutchinsons The Big O, Nash Squid Tangerine eller Mistral Peach Tangerine, vilka flavours!

Karparnas seende är på tillbakagång och vita beten syns väl mot den mörka bottnen, så kombinationen av vita synliga beten med och t ex Apelsindoft, det kommer att gillas fram tills isen stoppar oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.