måndag 30 december 2013

Seeing out the year!

Det blev en tidig föreställning idag, jag var nere vid sjön redan klockan 6 på morgonen och direkt kom regnet och mitt ovala skydd låg hemma. Jag löste dock detta genom att ha mina grejer under min Wychwood matta och det klarade sig.

Jag fixade till spöna och fick ut mina Tutti/ I 40 kombinationer och lite av dessa boilies spreds ut över dessa två spö och kaffet kom fram, allt medans regnet kom ner.
Mitt lilla Nashspö var också med och igen blev det Coconut Krill på Udden, var jag hade bra fiske igår, men idag ville det sig inte här och lite av turen kring spöet, kanske Halftail tog med sig när hon släpptes fri?
Vädret blev sakta men säkert lite bättre och snart hade regnet och molnen dragit bort och man kunde ana att det skulle bli en fin dag.
Dem sista molnen dra bort och solen börja komma upp i södra delen av sjön och jag myste med en varm kopp kaffe.

Det blev lite fuktigt och råkallt, innan solen orkade sig upp över sjön, men den kom upp till slut och jag passade på att föreviga detta scenario.
Det blir inte bättre än så och nu fattades bara en karp! Sven Haglund med flickvännen kom förbi och önskade mig ett gott nytt år och sen försvann de längs Strandvägen och jag pulade med lite nya riggar.

En stund senare stannade en bil på parkeringsplatsen och en gubbe kom gående mot mig med en termos i handen och sen skrek han - Hej på dig gamla gubbe!

Vem fan är det undrade jag, jag kände inte igen honom på det avståndet, men det visade sig vara Ronny Göransson, så det var gamla karpfiskare ute på vift denna vackra morgon.

Vi pratade lite gamla karpminnen från sjön, det var jo Sven, Ronny, Dan och jag som började tillsammans en gång i tiden, för si så där 32 år sedan och vi hade en trevlig stund.

Ronny hade som vanligt smitit från jobbet och efter en timmes prat sade han: - Nähä, man får väl återgå till jobbet, det är för dåligt att du inte kunde visa upp en karp.
I exakt samma ögonblick föll min ena hangers pladask ner på backen och jag var på spöet direkt och sade till Ronny, som var på väg mot bilen, att nu ska du få se en karp och så blev det.

En fin och tjock radkarp hade hittat mitt krokbete och Ronny blev eld och lågor och han agerade håvmästare, en uppgift han inte har haft på väldigt många år och jag undrade om han även kunde hantera min kamera och det ville han mer än gärna.
Man ser klart och tydligt att dem äter och att denna har gått på platsen ett tag. Här kan vi prata om Confidence feeding, mitt bete satt 5 cm inne i munnen och den fick lite Anti - septiska medel av mig som julklapp, det behövde den!
Ronny plåtade på och sen var han tvungen att jobba lite och med våra önskningar om gott nytt år och en god fortsättning klara, så stack han vidare och lämnade mig.

Det var en fin karp som försökte att strida så gott det gick, men det var mera en seg dragkamp utan rusningar och denna karp föll för min ...
... nya effektiva beteskombination av Mistrals Tutti - frutti och I 40 Red boilies i 15 mm och så klart en tillhörande crumb - bag med samma boilies och den berömda Vital Treats som mals ner till pellets.
Ja, ett dopp i denna Slime blev det också och den är mycket bra för kalla vatten och den får dem köldstela karparna att röra på sig och leta föda.

Jag försöker resten av dagen med lite av varje, men ingen går på mitt tiggeri och jag fiskar fram till 14 - tiden, var en gammal rosthög till Volvo anländer till parkeringen och ut stiger denna herre från ...
... Träkånten, Slynan i egen person och ni ser själva hur pigg han var. Det är trevligt med sällskap, men jag vet bättre, jag vet att när han kommer, så är det kalkat när det gäller flera karpar och så även denna gång och det blev inte mera fisk.

Slynan lämnar mig ett spö, som han vill ha renoverad och sen pyser han hem till den vackra Anna och jag fiskar en timme till utan resultat, man vet jo aldrig, nu när Slynan stack, så kanske?
Jag river mina saker vid 15 - tiden och då kommer det en mindre lastbil ut på Udden! Det är bombmannen från Al - quida, så ska kolla läget, innan han ska sätta upp Hammarströmska fyrverkeriet och jag får veta att han ska börja redan klockan 8 i morgon bitti och då förstod jag, att jag hade landat årets sista karp!

Jag slutar alltså på topp som jag var inne på igår, rak in i kaklet nästan och det känns bra, jag är nöjd med fisken och dagen som helhet, man kan inte klaga, så här dagen före årets slut och snart kommer nya året med nya tag.
Jag har haft bra fiske hela hösten och vintern fram till dags datum och höjdpunkten är och förblir fångsten av Halftail igår, den kommer att sitta fast i mitt minne väldigt länge, tror aldrig jag glömmer denna fångst!

Jag hoppas att du tar vara på tiden, vi har framför oss i södra Sverige, det är milt och ganska varmt för årstiden och som du har sett under dem senaste inläggen, så är det fart på karparna, allt du behöver göra är att lätta på ..... hitta dem och mäska och sen tar du dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.