onsdag 4 december 2013

Skuggor i gryningen.

Det kom många frågor kring detta manus, som jag skrev mestadels under 1998 - 2000. Tyvärr kom det aldrig i tryck för att man var rädd för att det var för stort och inte tillräckligt brett område i fisket.

Ändå bad man mig om att skriva en karpbok, som skulle bli en efterföljare till P-O Johannessons bok, men sen var det plötsligt för dyrt att trycka och det skulle inte ge någon lönsamhet och annat bla - bla.

Jag ville bara förmedla, precis jag gör i dag och ville inte ha en krona för arbetet, bara en bok i min bokhylla som jag hade skrivit. Det gick inte det heller och sen lovade man mig att om jag kunde få med bokförläggare från andra nordiska länder, då skulle det minsann vara en helt annan sak, då man delade på kostnaden för boken.

Jag fick tag på Mosegård i Danmark och Vildmarksliv i Norge och ett finskt förlag, som alla ville vara med, men då backade Setterns förlag än en gång och det blev ingen bok! 

Så där står vi nu och tiden har gått, dock är det bara prylarna som spö och rullar som har blivit för gamla i boken, ja och så en och annan sak som inte finns på marknaden längre, men resten av innehållet står sig än i dag med beten, metoder, tips och tricks, samt att jag fortfarande fiskar på samma sätt och White Choclate boilies är med i dagens fiske, precis som du läste igår.
Jag har skickat detta manus till dem som medverkar och en liten skara folk, som jag känner väl och som fiskar karp och alla har utan att skryta sagt att det är något av det bästa dem har läst och då svider det lite extra, att den aldrig kom ut på bokhyllorna, men så är det tyvärr.

Jag delar inte ut detta material, men har bestämt för att återge en del med jämna mellanrum här på bloggen, så alla kan få sin beskärda del av kakan och vi kan ta en liten titt på vad som komma skall.
Förord av Johan Fager. 
 Recept på kallvattensboilies.
 Beskrivningar på många riggar.
 Supermarkedsbeten.
 Hur du ska fiska under hela året, uppdelad i säsonger.
Recept på Fishmealboilies.
 Ock manuset avslutas med ett större kapitel om mitt Gräskarpsfiske.
Det finns så mycket bland dessa 241 sidor och då fattas alla ritningar och bilder. Det hade blivit en guldgruva för alla karpfiskare, enligt alla som har läst genom detta manus.

Men vem vet kanske en förläggare öppnar dörren för mig och då gör vi något likvärdigt och delar upp det hela på tre böcker, om det skulle hjälpa.

Jag kan inte bara låta detta ligga och damma, utan jag tänker pytsar ut lite då och då och jag tror ni blir nöjda, det finns en och annan eye opener och aha upplevelse bland alla dessa sidor, så stay tuned!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.