tisdag 31 december 2013

What a blow - out!

Jag tog järnhästen ner till Linnéasjön för att mäska lite där jag har fiskat och jag smög fram sakta, man vill jo inte skrämma karparna. Plötsligt tog det stopp i ena byxbenet och jag fann mig insnärjt i ett rött och vit plastband!

Rött och vit! Jaha, dem danska färgerna! Kul och jag fortsatte min väg ut till udden. Nu dök det upp marschaller i röda färger, nästan som en liten stig som jag skulle följa.

Mitt i allt detta började en massa folk att skrika - Där är han, han ska mäska! Vad är detta? Vad fanken är detta?
Det hade kommit ner tusentals med människor som ville se mig mäska och sen se mig fånga en karp i morgon och många hade redan kommit för att få en bra åskådarplats, lite som en rockkonsert, men sen berättar dem för mig att det finns en bombman är ute på Udden!

Jag smög ut dit och en skäggig person höll på med explåmderande grejer och jag backade, fy fan tänk om hela balletten skulle gå i luften, så jag backade och den skepparkrans prydde mannen andades lättat ut.

- Sorry gott folk, jag kan inte mäska i kväll, kanske senare meddelade jag folket och begav mig till järnhästen igen, men då ...
... såg jag något i mörkret, var det nya möbler på Udden eller vad i helskotta är detta för grejer han hade med sig? Var det kräftburar eller vad är detta?
Hela gamla badplatsen såg ut som Libanon en lördag förmiddag och det var svårt att ta sig fram bland allt skräp och lite längre fram ...
... fick jag se, att varenda swim i sjön var uppmärkta med marschaller, ska det vara en karptävling här eller vad är det frågan om?
Sen hände det som inte fick hända! Hela Udden explåmderade i en jävla smäll och bombmannen syntes inte till längre, du gode Gud eller vad han nu heter?

Här skulle jag jo mäska ut lite Tutti och I 40 Red och sen fiska i morgon bitti! Och folket var redan på plats! Hur ska det gå till, kommer sjön att vara kvar eller större? Hur ställer karparna sig till detta attentat?
Någonstans i detta försvann terroristen!
Ni ser själva, hur ska det bli fisk där i morgon bitti, nog fan har mina beten en super bra dragningskraft, men detta!
Jajamän, bara fortsätt med att spränga, jag kan byta kommun och fiska någon annanstans i framtiden!
Här är det lite grönt sken i kanten, var det mån lastbilen som stod på Udden, när jag kom, vem vet? Den var borta, när jag lyckades på knä och bröst, ta mig genom denna krigshärjade zon.
Det är vackert, precis som i mellanösten, men vad är kvar av min fiskeplats? Jag ska ringa Slynan och höra med honom, om han har någon erfarenhet av karpfiske sittande i en skyttegrav!
Och vad har vi här i ytterkanten av explåmsionen? Är det fel på mina briller eller lade man ut fluoroboilies i pink, samtidigt som man sprängde bort min plats?
Finns det något levande kvar i sjön efter detta? Alla åskådarna som ville se mig mäska min plats, ville komma i morgon och se mig fånga en karp, lever dem mån tro, öh karparna alltså? Gick någon av åskådarna hädan, ingen vet!
Le grand finale! Ingen vet vad som hände, inget såg ett skit i röken och dimman. Jag misstänker att allt på Udden och badplatsen är bortsprängd och vart ska jag sitta på nyårsdagen med mina Tutti och I 40 Red, som fortfarande ligger i jackfickan tillsammans med slungbellan?

Jag vill inte göra folkskaran besviken, kommer aldrig på fråga, så lite senare i kväll, kommer jag att meddela tid och plats för morgondagens fiske och det sker över lokalradion. Väl mött och Happy New Year till alla som överlevde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.