fredag 24 januari 2014

Confidence in a bag!

Jag har under ganska exakt 3 års tid fiskat med olika beten från Mistral och innan dess under flera år tidigare, men det var under 90 - talet.

Mistrals boilies slår mig med häpnad många gånger varje år, jag vet hur ett bete ska fungera och vad ett bra bete ska innehålla och jag vet när man har bra beten, det känns i armarna brukar, jag säga lite skämsamt och så är det nog.

Ni som har följd bloggen under flera år ser vad jag använder och hur resultaten har kommit, visst det är inte mega karpar jag fångar, jag har inte dessa i mina vatten, men en karp är en karp, oavsett vart du befinner dig och responsen på ett bra bete, är exakt likadan överallt i världen.

Karpen går inte efter dina dyra prylar eller vilken bivvy du bor i vid vattnet eller kom ditt i en Ferrari, vad karpen bryr sig om, är bra mat, inget annat! 

Vad är då bra mat, jo, det är exempelvis boilies som innehåller allt vad en karp kräver för att den ska överleva, hålla sig frisk och framför allt att bli störst fetast och vackrast, inget annat djur i världen bantar, det är bara människan som gör det!

Finns dessa boilies? Svar ja! Hur många som helst och det finns många bra tillverkare som kan sina saker och de flesta har några boilies som är bättre än andra. 

Mistral har flera och här kommer mina tips till dig, som kanske är lite villrådig och det är vad jag har använd och kommer att använda framöver.
Mistral I 40, vilket respons jag fick första gången jag testade dessa boilies. 9 takes och 8 karpar landade utan en ända boilie som förmäsk, det satte lite fart på mina tanker och sedan dess har detta beten bara blivit mer och mer effektiva och faktisk numera min klara favorit boilie och jag har testad en del boilies genom årens lopp.
Mistral I 40 Red, denna bolie kom lite i skymundan av andra, men jag provade och visst ger den fisk. Men när jag så sent som i början av decembermånad 2013 fick idén, att sätta ihop en I 40 Red med en Mistral Tutti - Frutti boilies och fiska dessa beten som dubbla 15 mm, så hände det saker i det kalla vattnet och denna kombination måste du bara prova!
Mistrals Coconut Krill och Kriller tog hem för att testas och vilka tester. Linnéasjöns Jaffa 2 gånger på Coconut Krill, Halftail samma visa och flera gånger tog det under 5 minuters fiske innan första taket kom på dessa washed out orange beten.

Metoden var att välja en plats och lägga ut max 15 boilies och  med ett eller två spö tills 1 kilos påsen var tom. Resultat 8 karpar på Kriller och 11 på Coconut Krill, det säger en del och testet utfördes i Linnéasjön.

Mistral Kriller, denna röda fishmeal boilies med krill, samma visa, super instant och igen tog det få minuter innan första karpen var framme, en fisk på 8,3 kilo och det var bara början.

Längre fram på sommaren testade jag Kriller paste runt Kriller boilies (Obs! ny påse) och jag rensade bokstavligen hela Bloms vik i Rismåla med detta bete.
4 Season Shelf Life Boilies. Gav inte riktigt den respons som jag hade räknat med, nu ska det sägas att testen utfördes inte förrän i mitten av december - 13 och det är verkligen inte rätt tid att verken testa eller försöka att etablera ett bete.

Men dessa gråvita kryddbombar, skulle ändå visa sig fånga karp, när jag hade gett upp och allt annat inte fungerade, så kom det fisk på 4 Season boilies och det ska blir mera fiske med dessa så snart jag hittar en öppning.
Sommarfiske! Go for SLR! Det är liver, det är squid och det är fishmeals och karpen älskar denna boilie, som på inget sätt är en stinkare, som får dig utkastat av huset, utan en ganska mild doft, men så förödande för karparna.

Alla dessa boilies har tillhörande pop - ups och dippar och det finns i 15 - och 20 mm med 15 mm och 20 mm pop - ups, allt för att något ska passa dig och ditt fiske, karpen bryr sig inte om storlekar, den vill ha bra föda och det har du i alla nämnda beten.
Så där har du vad jag ska använda av boilies till mitt karpfiske i framtiden och jag kommer att pryda dessa boilies med de tillhörande dipparna, pop - ups och dessa små fluoro pop - ups från Mistral och så klart även lite fakebaits från diverse firmor.

Du ser mig med karp året runt, du ser jag använder Mistral Baits. Lita på mig och ge karpen vad den vill ha och gör det nu, var www.metebolaget.se har dem absolut bästa priserna på alla dessa beten och även på beten från Dynamite Baits.

Ta mig på orden och se fram emot din bästa säsong med Mistral och Dynamite Baits! Passa på nu, du är inte ensam om att utnyttja detta.

Och fångar du en fin vacker karp som du vill visa upp, så kan du skicka bilden till mig och jag lägger upp den på bloggen och kanske hamnar den i metemagasinet? Du vet nya tidningen för metare som går i tryck i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.