söndag 19 januari 2014

Drop Dead tipset, en Coconut soak med en hint av Sweet chili!


Redan första gången jag använde beten, som innehöll någon form av Kokos eller chili, så fattade jag att dessa två ingredienser är något karparna verkligen gillar och sedan lades detta lite åt sidan och man fiskade vidare med chilitigers, chilihampa och Coconut boilies i alla dess former.

Men någonstans växte det fram lite tankar kring dessa två ingredienser, som vi har på hyllorna i våra matbutiker och i samband med några kilo boilies som hade blivit ganska torra, så skred jag till verket och slog ihop dessa ingredienser i flytande form och skapade en boiliesoak, som har varit en av de bästa jag har kommit fram till och det är så enkelt och effektivt, attraktivt och farligt för karpen.
Köp dig två burkar med Kokosmjölk, jag har valt den billiga från ICA och dessa ger dig 800 ml söt, fet och väldoftande vit soak, som är basen för denna baitsoak.
Sen köper du dig denna Sweet Chili sås på flaska och den innehåller 700 ml och av denna använder du endast halva flaskan eller hela och ökar på med två burkar Kokosmjölk, om du har mycket beten som ska soakas.

Jag har två burkar Kokosmjölk, 350 ml Sweet Chili sås och 350 ml vatten och allt detta hälls i en gryta och värms sedan sakta upp under omröring. Uppvärmningen gör att allt blir lite tunnare och allt blandas ihop, dogterna ökar och efter uppvärmningen ska det sedan svalna och därefter hälls blandningen över dina torra boilies, som suger åt dig denna vätska.

Denna mängd räcker till 4 - 5 kilo torra boilies och dubblar du mängden vätska, så räddar du livet på två stycken 5 kilos bags, som du kanske glömde bort i förrådet eller på annat sätt.

Släng inte gamla torra boilies eller boilies, som inte har gett dig de resultat du förväntade dig. 24 timmar i Kokos/Sweet Chili soak och de är som nya och dem ger fisk överallt och under alla årstider och väderförhållanden.
Jag har inte testat att blötlägga och sedan koka partikelbeten i denna soak, men det kommer och det kommer att vara lika effektivt som mina boilies blev, utan minsta tvekan!
Det blir alltid lite av denna soak över, när du är klar. Spara denna väska till nästa batch av torra boilies eller varför inte ha den överblivna vätskan i din methodmix, i dina mäskbollar eller spodda ut det och skapa ett moln över din mäskplats och har du väldigt mycket, så tar det med ut i båten och låta ett stort moln av Kokos/Sweet chili driva med strömmarna över din mäskplats, släng inget!
Det är två billiga ingredienser som alla har råd med, du kan smyga ner dem i inköpsvagnen nästa gång du handlar med damen på ICA.

Hon blir bara glad och betalar gladeligen i tron, att du ska göra Thaifood till helgen - Hä-hä, om The blue eyed blonde bara visste om dina planer :-)
Den färdiga soaken kan du mixa med olika kryddor och salta om du så önskar, det är endast din fantasi som sätter gränsen för vad du kan åstadkomma med din soak.

Så testa lite olika saker mellan mindre partier av beten som redan är torra och njut av dina resultat, men glöm aldrig att skriva ner vad du gör.
Dina boilies blir lite klibbiga av den feta Kokosmjölken och det är en fördel för dig, du kan om du vill, nu strö över krillpulver eller andra saker i pulverform och låta det hela torka in lite extra och du ökar attraktionen på dina boilies ytterligare.
Samtliga karpar här är fångade på olika torra boilieskvättar, som har legat i denna soak mellan 24 - 36 timmar och de är fångade i varma sommarvatten och under kalla november - och decemberdagar, samt i ett flertal vatten, så det fungerar under hela året.

Karp är karp och fungera en sak i ett vatten, så fungerar det i dem flesta vatten och jag har inte märkt någon dålig respons än och kommer att fortsätta med mina experiment i framtiden kring detta och annat.
Som tack för bilden med mitt pekande finger, så vill jag ge Pallebrax ett litet tips! Spring inte till ICA Palle, de har öppet till 22.00 i dem flesta av våra ICA - butiker, så det är lugnt.

I värsta fall hinner du ta tanten under armen i morgon och sen går ni dit och handlar i lugn och ro, de torra och ej så effektiva boilies, dem letar du reda på under kvällen! Ni andra kan göra likadant och sen får ni alla en bra start på karpfisket under den nya säsongen, som står för dörren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.