Att det var kyla på väg, det märker karparna och dem frossar lite extra, innan den kommer och det märktes väl under mitt fiske i dammen igår.
Jag var klar vid 11.30 och hade fått ut allt på sina platser och jag fiskade med tre spö, som var bra placerade och hade 5 timmars fiske framför mig.
Jag lekte lite med nya videokameran, som också fungerar som en vanligt kamera och efter lite inställningar, så blir bilderna så här och det duger gott med tanke på molnigheten och regnet som kom till en början.Efter 40 minuters fiske exploderade ytan under ett pilträd och larmet tjöt i den annalkande kyla och efter en kortare fight, kunde jag lägga nummer 6 på mattan.
Under fighten hade den rivit upp bottnen och jag fick en massa blad från pilträdet i håven och efter lite avsköljning med vatten, så dök denna spegel upp.
Jag vägde den inte utan den fick sin frihet direkt och samtidigt, som den gled tillbaka i dammen, så började den första snö falla över mig.
Fisken kändes varm att hålla i med mina frusna fingrar och det tog en stund innan nytt bete och bag var utlagt igen. A bit chilly so to speak!
Det var dessa Four season shelf life boilies som fick denna karp på fall, dessa boilies har en lite svårbeskrivlig doft.
Det finns hampa, hampolja, det finns chili och tre andra essentiella oljor mm, ingen fishmeals, bara lösa ingredienser som snabbt skickar ut budskapet, de dofter fint och karparna gillar dem skarpt och som sagt det är ett bete som fungerar under hela året.
Jag hade lite majskorn från burk ute över varje spö och kanske var det boiliens doft och det lilla fluorogula hairstop corn som blev för mycket? Här är riggen, en vanlig KD - rigg med Kordas Kurv Shank i storlek 8.
Vi ska inte glömma att jag alltid använder en Crumb - bag, som dels förhindrar trassel, den ser även till att mina krok inte ligger maskerad av saker på bottnen och sen lockar dem en hel del med alla sina ingredienser.
Jag kör med dessa bags som dem är, eller dippar halva eller ibland hela bagen i tillhörande dipp, allt för att ha lite extra attraktion runt krokbetet i kalla vatten.
Mitt ena spö fiskades mot en liten vassrugge, var ett träd har rasat ner under en storm och jag fiskar ofta just på denna plats i hopp, om att få den stora fjällkarpen som huserar där och jag sitter vid detta spö hela tiden och fiskar locked up med tight broms eller baitrunner.
Jag fick ett par bleeps på detta spö och for upp, men kunde snabbt konstatera att det var dem stora snöflingorna, som träffade min lina mellan vattenytan och toppöglan.
Men plötsligt efter en ca en timmes frustation med nerverna utan på jackan, kom det ett lyft i min hangers och jag gav mothugg och denna vackra skapelse kunde landas utan någon större batalj, number seven on the mat!
Jag lossnade min krok och vände mig om efter kameran och den hade under tiden rullat så fint av mattan och jag tog bara denna bild på karpen och sen fick den återgå till sitt hem, det började bli kallare.
Jag hade majs från burk, lite majs med Pineappeldoft från Bag ém och fiskade med ett hemmagjord cammocorn bland dessa majskorn mot vassen och trädet och den gick på min lilla fälla.
Dessa cammocorns kan du enkelt göra själv och jag har med detta på annan plats på bloggen, allt du gör är att knyta fast ett hair i rätt längd och sen lindar du fast lite olivgröna maraboufjädrar och det ser ut som ett majskorn, som ligger i eller står bland lite växtlighet, något som lurar karpen ofta.
Jag provade med dessa Bag ém corn också, men det ville sig inte, kylan kom och det blev allt kallare framåt eftermiddagen och jag insåg att det kanske är över på ett bra tag och det var grunden till att åtminstone två av dammens karpar öppnade munnen.
Mitt tredje spö låg orörd under hela tiden, fast jag hade en Tutti - Frutti boilies som var soakad på riggen och ett litet gult fakecorn.
Kanske var eller fanns det ingen karp i detta område, som var en liten vasskant, men jag tyckte ändå att en fisk borde ha passerat platsen, men inte!
Ett par bleeps var allt som hände över ett litet gång av Orange Choclateboilies, men det var allt och jag förberedda mig på att åka hem.
Det var 3,5 minus ute innan jag var hemma och det var bara att inse att det är över på ett tag. Nu med facit i hand, så är det nog över, men man vet aldrig, regn och hårda vindar kan - och vill bryta upp isen igen.
Med facit i hand och i skrivande stund, så blev det 8 minus under natten och alla mina vatten ligger under lock och det tar tid, innan man kan fiska igen och det blir inte lättare då, var karpen har ställd sig och intagit lite av sitt vinterslumrande.
Så det blir till att gå ner i krokstorlek och tafsmaterial för att lyckas igen, jag tror att det behövs, jag märker det varje vinter att det går till en viss gräns och går man ner lite på krokarna och riggmaretialet, så börjar nappen att komma igen, lite som under tävlingsfiske.
Så lite krokar i storlek 10 eller 12 och lite tunnare mono eller fluorocarbon, så ska det nog fungera längre fram, karparna vet när det är dags att frossa loss, det gjorde de igår i dammen och de gjorde det i Lommadammen för någon vecka sen eller vad sägs om denna ...
... vackra fjällkarp som blev en början på en ofantlig svit av karp för Johan Emmertz, en fisk på 12,1 kilo. Jag tror att han redan var nöjd då, men det skulle ...
... så att säga balla ur fullständigt under dagen och snart hade han denna trippel av fjällkarpar på sin matta och om ...
... det inte skulle räcka så passade han på att landa denna spegel på 9 - 10 kilo också och nu var väl skådespelet över för denna gång eller?
Nej! Föreställningen fortsatta och plötsligt dök huvudrollsinnehavaren upp i form av Sofia och hon hade en vikt på hela 24,6 kilo och under tiden, han höll på med henne hade Johan ett run till, men den fisken släppte.
Karparna var ute efter The big munch innan isen kommer, Johan vet om detta och mäskade på exakt rätt plats och här har vi resultatet! Det är så vackert, så briljant fiskat och han kommer att göra det igen denna skånepåk och under tiden lyfter jag på hatten och bugar! Stort grattis Johan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.