söndag 5 januari 2014

Palle och Staffe är sant!

Jag hade den stora äran att få träffa och fiska med Palle Sköldblom i dag, jag träffades denna gemytliga och ödmjuka kille när han var 13 eller 14 år gammal under en förevisning av specimenfiske, någon gång under tidigt 80 - tal och sen har vi inte träffats på ungefär si så där 29 år, men  dag var det dags!

08.00 kom jag och Palle satt redan på Udden med vinterkarp feber och efter en handskakning gick vi igång med grejer och fick ut våra spön. Palle hade inte tacklat upp sina tre spö, så det gick lite tid med detta, men det var lugnt, det är mellan 10 och 15 det händer saker.
Palle ger betet sista slicken innan avfärd till karparna!
Det var en mörk morgon och det skulle inte bli mycket ljusare under hela dagen, men vi kände båda att det kändes bra och framför allt jag som fiskar här, det kändes som det låg en fisk i luften.
Snart hade jag fått ut mina beten, det vanliga ( I 40 Red/Tutti - frutti) och Palle fick sen snabbt upp podden och hans tre spö låg ute på djupet mellan 5 - 7 meter och allt kändes bra.
Själv körde jag med två spö med bolt riggs och efter lite mäskning kunde vi sätta oss och börja traska genom 28 års frånvaro med fiskesnack, vatten, beten, metemagasinet, min blogg mm och gud vet allt vad vi hann med genom dagen i väntan på ett take.
Staffan Berg kom ... Oj! Fel bild här, men skit samma! Han kom ner och han hade fiskat i Rismåla under natten och morgonen och inte haft någon utdelning, endast några pip i larmen.

Jag hade ett pip och Palle hade en Mört eller Braxen på och sen var det lugnt hos oss, men det smäller vid 14 - tiden och jag var rätt säker på att vi skulle få en karp på mattan.

Slynan Bengt kom också ner och lämnade ett Jerkspö för renovering, så det var en lätt stämning på Udden, med en viss tuffhet i jargongen som sig bör.
Palles beten var dessa boilies och lite av Dynamites Green Stim mini pellets och allt i små mini bags, precis vad man behöver en seg dag, som denna och vi kom in på beten och tiden rinner iväg under dagen.
Ace larm och running riggs blev det för Palles del, små krokar, det var bäddad för en karp på hans spö, med det ville sig tyvärr inte.

Men har man bara rätt saker ute, så är tråden hårfin mellan succé och en blankning och det vet de flesta som fiskar karp i kalla vatten.
Jag gillade Palles Matrix Hangers i Stainless steel, kanon fina och vackra och med en större Betalight, så blir dem häftiga på natten ... jag kanske ska dribbla ihop fyra stycken av dessa med blåa lysen, inget billigt bling, men vad gör det?
Vi hade skitroligt och pratade om allt möjligt inom karpfisket och under snacket om beten, så drog Palles fram dessa två påsar, som jag fick av honom för test och även en större burk med Tiger nuts och jag bugar och tackar för detta, visst ska detta provas, men lite senare på året när värmen kommer.

Regnet hade redan börjat vid 11 - tiden och under ett Shelter fortsatte vi vår konversion om diverse karpvatten, riggar och vi bollade en massa idéer mellan varann om nya tidningen metemagasinet och det fanns en hel del bra passningar som gick fram.

Vi tog en del bilder och vår vänta fortsatte och vid 13 - tiden, var det dags för Pizza som Palle hämtade och bjöd på, Stort tack Palle, allt medans jag vaktade spöna.
Jag satte Staffe i arbete under tiden Palle var på Pizzerian, men det hjälpte föga, men han tyckte dock att det var trevligt att vaka över Palles spö.

Pizzan kom och vi åt gott under vårt skydd och snacket gick vidare och jag kollade klockan, snart 14 och det kanske kommer en fisk dem närmsta timmarna, men det hände inte, det hände ingenting fram till vi plockade ihop vid 17 - tiden och det kändes lite surt att vi både skulle blanka men så är det.
I love you Palle, do you wanna marry me?
Som ni kan se, så var nu Staffe på rymmen, han tog sig helt sonika från mina spö och in under Sheltret och kröp upp till Palle och Palle undrade vad han gjorde i hans öra! ... det hördes en svag viskning i mörkret ...
Yes Babe, I love you to!
Tummen upp på Staffes frierier! Ska du lämna mig i sticken din beniga jä...? Han åkte direkt tillbaka i min Carryall och han har skrikit - Jag vill ha min Palle, sedan vi kom hem!

Palle körde hem mig till värmen och vi skildes åt, men vi ska ha ett gott samarbete i framtiden, Zwolle - och Kista mässan och metemagasinet och mera fiske ihop, så allt detta ser jag fram emot och jag ska passa på att tacka för en oförglömlig, men regnig och mörk dag vid Linnéasjön.
Det kanske skulle ha varit så här över sjön i dag för att vi skulle lyckas? Jag har ingen aning, men det kändes ganska hett under tiden vi var där och det var ändå givande på alla sätt och vis.

Jag ska torka mina grejer och i morgon bitti är jag på karparna igen, det ska upp mer fisk och mitt mål, som är Jaffa, hon ska nog se upp i framtiden, jag närmar mig för varje pass och jag hoppas jag får henne innan isen lägger sig, Wish me luck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.