fredag 10 januari 2014

Tufft fiske, men det gick vägen under busken.

Vi går mot bistra tider, det kommer att bli kallare och det kommer snö och isen kommer att lägga sig och sen ett och till och det är att "min ängel" skaffar mig straffarbete på hemmaplan just i dessa tider!

Jag avslutade jobbet och tog halva dagen ledigt, detta för att bilen gick åt rätt håll och jag hade ca 5 timmar till fiske i dammen och det skulle utnyttjas med lite finlir bland mina beten.
Ett spö skulle fiskas under en buske och här lades det ner vanligt kokt ris i rosa färg och en fruktdoft. Karpen gillar dessa falska maggots och rotar länge och väl på platsen och på detta spö skulle jag experimentera lite med olika beten.
Mina två andra spö fiskades med Mistrals I 40 i 10 mm och det blev 2 på varje hair och sen en crumb - bag som dippades i I 40 dippen och jag spred en del Mistral Moist pellets i 2 mm över varje spö.

Detta skulle vara min gardering för den tiden jag hade på mig, men jag skulle få på näsan, det gav inte ett sniff under 5 timmars fiske, vilket förvånade mig mycket.
Spöet under busken fick först en fakemaggot, som fiskade på en kort rigg av Gardner Sink skin och styvheten behölls, genom att inte strippa detta riggmaterial, det ville sig inte och efter en timmes fiske bytte jag till ...
... en Korda Kurv Shank och KD - rigg med ett rött fakecorn och två röda fake Bloodworms, men nej, karpen som jag tydligt såg 2 gånger fast det regnade mycket, den ville ha något annat.
Så det blev till att tillverka denna KD - rigg med 4 väldigt små fakecorn och ett hairstop corn som avslutning på riggen.

Jag hade ett litet lyft, men det var också allt och jag vet inte om det var fiskens fenor eller om den bara petade på betet.

Tiden började rinna iväg och jag rotade igen fram en styv rigg utan hair och placerade ut den med skopan och ytterligare lite ris och regnet föll, så pass att jag bara höll skopan över vattenytan och efter ett par minuter, så var det bara att spola rent skopan för dem sista klibbiga riskorn.
Regnet avtog lite och jag kunde se hur fisken hade vänd upp och ner på bottnen och sen kom det jag hade väntat på, ett par bleeps, min lätta hangers hoppade till och sen small det till i ytan under busken och jag hade redan spöet i näven.

Den gav sig väldigt snabbt och först trodde jag det var en Sutare som hade tagit min lilla vita maggot, men det skulle visa sig var en karp och den var lite ovanlig i färgen, men vacker och jag tror att detta kan vara en väldig gammal fisk, men kan ha fel.
Den föll för min lilla Mag - aligner rigg, nu med en strippat del och en vit fakemaggot på en 10:ans krok, det lilla räckte och jag var nöjd, men att det inte hände något på mina två andra spö med I 40 boilies, det fattar jag inte riktigt.

De var välplacerade och lagom mäskning runt varje krokbeten med 10 mm I 40 och lite delade 15 mmm fanns också, men så är det, man får vara glad för det lilla man får vid denna årstid.
Min danske vän Mikael sparar inte på krutet, han fiskar så ofta han kan och även han får lite utdelning bland passen han lägger och denna var hans sista för 2013 och jag hoppas snart att han får sin första för detta året.

En som har fått utdelning, så det bara stinker om det, är Johan Emmertz, som inte nog med att han landade tre fjällkarpar över 10 kilo, så hade han även lite spegelkarp runt 9 kilo och som det inte räckte, så lade han en fin PB på mattan också, en spegel på över 24 kilo.

Jag hoppas jag kan få tag i lite bilder av honom, det är verkligen en vintersvit med karp, som inte går av för hackor och det visar bara att är man ute och mäskar och fiskar, så kommer resultaten - Vad gör du i helgen?

Jag ska fiska i morgon och söndag med om det går, grejerna står klara och allt som återstår är straffarbetet i kväll, att skruva isär en gammal TV bänk och skruva ihop en ny och koppla in nya tv-n ... vad trött jag blir ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.