tisdag 18 februari 2014

Abstinensbesvären ökar nu!

Att påstå att jag inte har dessa besvär och inte är fiskesugen är en lögn, jag vill ut och för varje dag som det tinar, så blir mina abstinensbesvär bara värre och värre för varje dag som går.

Jag lekte lite med tanken om att fånga en karp under februarimånad, det har jag inte lyckats med än, men kanske det går om vädret håller i sig med plusgrader, regn och hårda vindar.
Jag lyckades bra i Linnéasjön fram till isen kom och jag tror att de står kvar i samma område och jag kan snabbt kolla detta med mitt SmartCast lod från Humminbird.

Jag behöver inte fiska i Linnéasjön, vilken av mina privata dammar går bra, bara jag får komma ut och andas frisk luft, få höra ett larm gå i gång och sen lyfta spöet och känner en fisk, det vore ett väldigt bra botemedel mot mina plågor!
 
Fisket var bra under sista dagarna innan förra årets slut och det fortsatte att vara bra på nya året, men efter passet med Palle, så hade jag ett pass som gav fisk och sen kom isen och den ligger tyvärr kvar.
Bästa fisket hade jag med denna kombination av en 15 mm I 40 Red och en 15 mm Tutti - frutti boilies från Mistral, en lite konstig och lustig kombination, men ack så givande.
Hackade och crumbed boilies i mesh bags och den vinnande kombinationen på mina hairs och det fungerade väldigt bra dem flesta av dagarna jag var ute.
Större bags var mina små förrätter för karparna och efter fiskets avslut, så mäskade jag ut 50 blandade boilies och kom dagen efter och det gav resultat.

Under veckan mäskade jag 2 - 3 gånger med spridda boilies och antalet boilies var mellan 30 - 40 boilies varje gång och det höll dem kvar i området.
Det märktes så väl att de höll sig kvar och att de gillade mina beten. Det formligen rann ur dem som hamnade på min matta och den synen mitt vintern, den glädjer vilken karpfiskare!
Blir det bara öppet vatten någonstans, så ska denna kombination tas i bruk igen på två spö, men jag ska också ...
... ge dessa Red Birdspiceboilies en rejäl chans att visa vad de går för. Jag gillar färgen och doften och de ska fiskas på ett spö till en början.

Jag ska kasta runt detta spö i området ,en gång i timme för att se vad som händer, inte mitt i platsen där jag kommer att mäska, utan lite mera utanför.
Det är birdfood, det är en lättfördröjlig boilie för karpen, färgen, doften, ja allt känns så perfekt för fiske i kalla vatten och jag vet att de kommer att visa sig effektiva, om jag bara ge dem lite tid och en chans.
Jag ska kombinera Red Birdspice med dessa lite mer iögonfallande beten, som med sina färger drar till sig karpen och dess nyfikenhet - Så snälla Kung Bore, släpp greppet nu, så vi galningar kan komma ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.