onsdag 5 februari 2014

Om 110 dagar ...

... Så börjar det roliga igen! Nu var jag kanske djävligt elak mot alla karpfreaks i vårt avlånga land, men det är ändå bara en liten gissning från min sida och vad händer då om 110 dagar räknat från och med dagens datum?
Jo, enligt mina beräkningar, så hittar vi karparna inne i de grunda vikarna under soliga varma dagar och här letar de föda och du har din chans på dem med lite floaters eller andra beten.
Du hittar även karp, som har lite annat i huvudet på grund av vattentemperaturen, som stiger och dessa kan vara lite svårare att få med i din egen lilla lek.
Du hittar solande fiskar som bara väntar på resten och dessa kan man få att nappa ett tag, men allt eftersom vattnet värms upp, så ställer en del karp sig och inväntar de årliga ...
... orgie och leken börjar. Fler och fler fiskar samlas och det är svårt att få fisk, men på inget sätt en omöjlighet.
Att se fisk leka i ditt vatten är lärorikt på flera sätt och främst ser man vad som finns och diverse storlekar på fiskarna.

Leken är helt ohämmat och någon större rädsla bland fiskarna är där inte, du kan stå stilla ute i vattnet och fiskarna lekar runt dina ben.
När väl karparna lekar brukar jag låta dem vara i fred och satsar mera på gräskarparna, som gärna tar en fin brödbit på ytan eller lite smaskiga Tiger nuts i en vasskant.

Retade jag upp dig lite eller satte jag igång lite tankar? Håll er lugna mina vänner, 110 dagar går fort och snart står vi där, fulla av förväntan med adrenalinet som pumpar i kroppen och framför dig, har du kanske något av innehållet i dessa bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.