måndag 17 mars 2014

Karp på Centre Pin Reels?

Jodå! Det har jag också provat och här snackar vi om direktkontakt vill jag lova! Tyvärr gjorde jag mig av med min gamla Centre Pin rulle och det har jag ångrat många gånger, det var otaliga Idar, Färnor, Mörtar och Vimmor, man trottade upp med den och så karparna förstås.

Jag vill uppleva detta igen, det är sport, så det smällar om det och det gäller att ha korvarna på rätt ställe under och efter krokningen av en karp, som gick på helspänn framför mina fötter, lite felplacerade fingrar och man stönar, jag lovar!
Från vilket årtal och vart kommer den ifrån?
Jag har fått tag en denna Centre Pin rulle av okänd märke och jag har servad den och den fungera bra, men inte för att trotta i strömmande vatten, utan för att lägga sitt bete upp till 7 - 8 meter ut och det räcker för min del, karpen ser till resten.

Allt jag ska göra är att fylla rullen med en bra braid, den som ni tittade på igår, montera rullen på ett litet 6 fots Wychwood Stalkerspö, lägga ut mitt bete och ha fingerna på rätt ställe, sen går tåget!
Leksaksrulle för karp.
Lagom bred spole, en fungerande broms + mina korvar och 2 vevar, visst blir det fränt, att ta en fin och vacker karp på denna rulle och jag ska banne mig göra det och det snart.
Sliten, men funktionsduglig Bonebreaker!
Rullen har som de flesta Centre Pins, en knarr, som låter fint, hela sjöns väcks av detta ljud, när man drillar och man kan jo lägga ut en botten rigg också och något larm behövs verkligen inte, knarrens läte, kan väcka en död till liv!
Sutare, Braxen, Ruda eller vad är det som är framme?
Det mesta av mitt fiske med Centre Pin rulle har varit trotting i strömmande vatten, men även flötmete i stillastående vatten och sen fisket med ett flytande bete och jag gilla att kunna ha perfekt linkontroll till flötet eller betet.
Var tyst, sitt stilla och rör dig inte!
Den har inte märkt mig, den är inte skrämd, den bara finns där framför mina fötter och den har redan tagit lite bitar från ytan, våga man testa karpens hunger med ett krokbete, med en Centre Pin rulle i handen?
Vågar du doppa ner ett krokbete?
Visst gör man, det ska man! Planera bara allt i förväg, så går det vägen! Chansa, det är ända chansen för att vinna och skulle det gå käpprakt åt, ni vet vart, så är det bara en krok den går med och den blir de snabbt av med i närmsta snags.
TFgear´s CP Reel, för alla typer av vatten och fisk.
Jag ska öva lite med den gamla klenoden först och sen ska jag investera i denna Centre Pin rulle från TFgear eller en Okuma, som jag också har haft ögonen på ett tag.

Drömmen hade varit en Young and Young eller annat super fint märke, men dessa priser uppemot 250 £ tilltalar mig inte, för det lilla jag använder dessa rulltyper, men man vet aldrig ...
Muddy hole, en skatt i skogen!
Jag gillar detta djungelfiske och kriget som uppstå mitt i ett trångt hål, man tar sig en karp och drar sig vidare till en annan plats.

Man sitter undangömt, inget har sett eller märkt dig, de tar dina beten och sen slår du till ... det är rena drömscenariot, för den kommande sommaren och jag har numera ganska gott om så kallade Mudholes ...
Gissa på bara och jag hoppas de blir större med tiden.
... och även lite privata dammar och gölar, var jag har satt ut lite konstiga saker med långa stjärtar, Rudans eller Idens ryggfena och vad vet jag och de växer till sig ganska bra.
Vad i hela friden är detta? Mudhole Bronze?
Guldfisk, Guldid eller vad i katten är det? Jag tycker dessa är ganska fräna att både fånga och beskåda, så länge de finns inom ett mindre stängd vatten, var de inte kan rymma.
Ja, vad ska man säga om detta exemplar?
Störst och vackrast är än så länge "Rosy lips" som har guldfärgad huvud, ghostfärgade fenor och en orange spräcklig pärlemorsvit smäcker kropp.

Någon polaren sa att ett bättre gäddbete finns inte på vår planet och han blev portad :-) Nja, så farligt var det ändå inte, men sugen var han på att prova!
Tro mig det händer varje dag!
På tal om dessa färgade individer och Koi/Praktkarpar, som jag var inne på för några dagar sen, så är de väldigt utsatta från ovan och en bild ljuger inte och jag kan nästan höra Fjällkarpens paniska skrik på hjälp.

Det har gjord att jag har satt ut mina hybrider i små överväxta hål, var det inte finns gäddor och Fiskgjusen har svårt att komma till, men ett problem återstår, nämligen Hägern, världens bästa stalkingfiskare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.