tisdag 1 april 2014

Bilder från vattenägaren!

Jag fick nyss lite bilder från Lennart, ägaren av ett par dammar, var jag fiskar lite ibland, jag pratade med honom sent söndag kväll och han skulle prova lite själv och ha sonen med sig. 

Sonen som är 18 år hoppade av fisket, då han hade träffat stora kärleken under fredagskvällen och det var roligt att höra och jag önskar honom lycka till, Lennart garvade mest åt detta.
Söndagskvällen var fin, jo jag vet, jag var ute, men på annat håll och lite pellets lades ut som han hade fått av mig och han hade även fått ett gäng kompletta riggar och resten av grejerna, var ett par kustspön och haspelrullar och några gamla larm, som jag gav honom förra året..
Måndagsmorgonen var svinkall med frost och sen kom dimman, men den gav med sig snabbt och Lennart fiskade i ett par timmar och var på väg att ge upp, när det plötsligt blev fart på ena larmet och han fick efter mycket möda in en fisk, som visade sig vara en mindre fjällkarp.
Den vägdes inte och troligen var det en fisk runt 2 - 3 kilo, som sattes ut för två år sedan som ett 15 cm stort yngel och det visar i alla fall lite potential för dammen rikedom av naturlig föda.
Den togs på denna rigg som jag tillverkade på Kistamässan och den fick Lennart av mig så sent som i fredags, var vi av en slump träffades på vårdcentralen och jag bjöd honom på kaffe hemma och han fick lite grejer för att prova själv.

Han hade slängt ett par nävar med Mistrals Ten pellets i kanten utanför ett träd och här kom den lilla fjällkarpen på besök och dessa iögonfallande Dumbells blev lite för mycket bland alla pellets.
Det skulle inte räcka med detta, nej, i dag för 2 timmar sen, tog han denna spegelkarp som vägde lite över 7 kilo och det är väl en fin personbästa för en novis eller hur?

Jag ringde till Lennart och undrade om han nu var biten för livet och tackade samtidigt för bilderna. Han svar blev följande: - Biten som du blir jag aldrig, men kul var det och kanske skulle han prova lite mera under sommaren?

Nej, han är inte lika biten som jag, den gode gycklaren! Tänk om jag skulle vänta ända till sommaren på nästa karpfiske, då hade jag med all garanti blivit inlagd på livstid i en sådär konstig vit skjorta med armarna på ryggen! Stort grattis Lennart till ett par fina fiskar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.