måndag 21 april 2014

Påsken.

Jag ska börja med att önska er en god fortsättning och hoppas att det vidunderliga vädret håller i sig, åtminstone ett tag till. Det väckte liv i karparna mild sagt och så vill vi ha det.

Jag hoppas ni har ätit gott, tagit det lugnt med äggen och fiskat så mycket, som tiden har medgett, själv har jag mest suttit hemma, men två kvällspass, sena sådana, har det blivit och ett par timmars blankning igår.
Spring is in the Air.
Foten tar sig sakta mot bättring och jag har fått hjälp med grejerna av min ängel och av Lennart i den privata dammen, som jag besökte 2 gånger under påsken.

Första passet blev det inget fiske, utan vi mäskade och sen bjöds jag på lite gott från köket i det fria och det var skönt att stoppa i sig Ägg, Sill och ett par nubbar.
Karpen går till vänster och tar små Doggy.
Efter intaget av påskmaten, var det dags att gå en runda och titta längs dammen och vi mäskade och lade ut lite flytande beten, var solen låg på buskagen och efter en stund kom det upp en karp och tog några beten, men väldigt försiktigt.
Här syns den bättre.
Karpen blev aldrig ivrig och den var ensam, jag försökte, men det var inte lönt, det insåg jag snabbt.

Jag lade 50 stycken 10 mm I 40 boilies längs buskaget och sen fortsatte vi vidare runt dammen och bestämde, att vi skulle låta dem hitta våra boilies och sen fiska nästa kväll.
Karparna gick inne under buskarna och bökade efter grodornas rom.
Vi hörde dessa sörplande läten från ett flertal buskage och på många ställen hade karparna hittat grodornas ägg och de brydde sig inte om våra floaters.

Då denna plats ligger så pass att man kommer åt med ett spö från podden, så lade jag har I 40 red och Tutti - frutti boilies i en salig blandning och därefter åkte jag hem och mina grejer fick övernatta hos Lennart.

Dagen efter kom jag upp till dammen vid 13 - tiden, Lennart var på väg hem och jag haltade runt lite och tittade, det var samma visa, bara enstaka fiskar visade intresse för floaters, men grodrommen var utan tvekan deras högsta prioritet och kanske skulle vi bli utan fisk.
7,7 kilo och ganska svullen av grodrom.
Grejerna kom snabbt upp och våra beten hamnade rätt, jag fick hjälpa Lennart lite med komma så nära buskarna, han började sitt karpfiske förra året och har kanske 15 pass under bältet.

Allt kom på plats och vår väntan kunde börja och det var väldigt frustrerande att se och höra karp som smaskade i sig grodrom, bara några meter från våra riggar.

Mörkret faller och jag hör Lennart larm gå igång med en one toner och jag springer dem 10 meter bort till honom och halvvägs får jag ett run!

Lennart tappar tyvärr sin fisk och lyckligtvis landar jag min karp. En fet spegel som drog ner vågen till ca 7,7 kilo och kvällen var räddat och I 40 har gjord sitt igen.

Lennart bara garvar och vi reder ut det hela och får ut hans rigg igen och han får efter 20 minuter en liten karp på ca 3 kilo och han är nöjd med kvällen, klockan är 10 och vi ska sitta fram till midnatt, så chansen finns kvar.
Dessa två timmar går med en del bleeps och det är fisk i rörelse och jag sitter som på nålar, Lennart har ett drop back som inte resulterar i något och någon timme senare får jag ett lyft på min lätta hangers och den stannar kvar uppe vid klingan.

Jag krokar direkt och det blir stopp och sen en tung dans bort från buskaget och inne vid land är fisken, som att hålla en hund i en lina och The ever so faithful combi of I 40 red and Tutti has done it again!

Lennart kommer till min hjälp och första gången han ser karpen, så skyfflar han den i håven, som bara en ny i karpfisket kan göra och Lennart säger att den väger bly, när han lyfter upp karpen på mattan!

Riktigt blytung var den inte, men på pricken 9 kilo, kanske något upp eller ner, det spelar ingen roll, en fin och sprängfet spegel är min och Lennart är något häpnad över fiskens form.

Under tiden vi packar ihop våra grejer, förklarar jag för Lennart, hur mycket en karp kan suga i sig av grodrom och vatten och då blir de så här tjocka och han skakar på huvudet.

40 minuter senare är jag hemma och tar mig en dusch, jag är supernöjd med kvällens fiske och jag leder vår gemensamma tävling om årets största från dammen .... eh än så länge, Lennart lär sig snabbt!
Sporken, en combi av Spoon and Fork!
Under mitt pass i Linneasjön satte jag på en burk Gulaschsoppa och fick sen fram Sporken och började skratta. Redskapet är bra, det finns både sked och gaffel, samt en lite kniv, så man har så att säga allt - i - ett.
Light my fire, en text jag känner igen!
Var det härifrån Ian Chillcot fick sin boktitel? Kanske det, jag lekte i alla fal lite med tanken under tiden soppan slank ner och under en närmre inspektion av min Spork, så visade det sig att den faktiskt var tillverkad i England, so who knows?
Dansk fjällis, som hittade Mikaels hemmarull.
Från dammen och England, tar vi oss nu till lilla Danmark, var Mikael härjar bland karparna och jag fick detta mejl och tre bilder.

Hej Luis!

Lige en lille opdate fra lille Danmark, har udnyttet de lune eftermiddage, fik 5 fisk sidste uge og har fået 3 denne uge, har lavet en masse hjemmerul. Annanas/kokos, sikker vinder, haha, solen får mere magt nu det er sikkert og kan tydeligt se der er kommet gang i fiskende, selv småfiskende bruser på overfladen, kæmper lidt med en ny større sø, den er svær, fiskende forlader området med det samme de får den mindste mistanke om man er der, men lærer lidt hver gang jeg er der, så det er kun et spørgsmål om tid før jeg lurer dem, håber jeg. Håber det går bedre med din fod?? Ha det super! / Mikael
Här har vi en till, som tyckte om hans bageri.
Coconut och Pineappel, ja, det är två superaromer och ihop kan de, som Mikael visar nog öppna locket på de flesta vatten och jag ska nog leka lite med dessa två dofter framöver, så jag tackar för tipset och tar dig på orden Mikael.
Det skulle bli två till i det fina vårvädret och nu rullar det på i det danska landskapet.
Som synes, så verkar det vara full rulle lite överallt och det känns skönt att säsongen har kommit igång och lite mer värme de nästkommande veckorna, så blir det riktigt roligt och man slipper kanske de kalla nätterna också, som kan - och vill sätta oss karpfiskare lite ur spel och även fisken förstås.
Karpris eller Grisarp?
En god vän från jobbet skickade en påskhälsning och denna bild med frågan om jag hade fångat något liknande och här är svaret nej!

Bilden får mig att tänka på Harrisburg, Tjernobyl, Ringhals .... utsläppen och alla toppmöten, var man inte kan komma överens med hur mycket man får släppa ut och det är pengar som styr eller var det någon datanörd, som lekte lite med för många tangenter mån tro ... kul bild i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.