fredag 25 april 2014

Silkeslarvarna och kanske Zig Bugs på gång.

Silkeslarvarna jag kom över var snustorra och sprack sönder väldigt lätt, även med den tunnaste boilienålen i mina ägor, men det har jag löst och det ska vi titta på i dagens inslag. 

Jag har även skapat en kontakt med en japansk fabrik, som tillverkar flugor till ett väldigt bra pris av 4 US dollar för 12 flugor och i det priset ingår frakten och man kan själv välja sina mönster på flugorna, krok mm. 

Så jag ställde frågan om Zig bugs med riktiga krokar, skickade iväg lite bilder på vad jag vill ha och jag väntar på svar från firman och hoppas på ett positivt svar, man lovar en leveranstid på 4 - 5 arbetsdagar och det är bra.
Blötlägg dem Silkelarvar du ska använda.
Jag lade ett gäng larvar i vatten och efter ca en timmes tid, var de lagom mjuka och spricker inte sönder längre och doften sitter kvar och jag märkte ingen ändring på flytkraften.  
Inga problem med Solars gamla needle.
Jag testade olika boilienålar, allt från Solars gamla och det gick nu även med en grövre lipneedle som man har till stringers mm, så det fungerar bra.
Fastsatt med baitband och ett stopp.
Vad jag ville ha var en doggy med en larv på toppen och det har löst sig på ett bra sätt genom ett baitband och ett stopp, som håller det hela ihop och detta kommer att ge fisk framöver.
Test med 3 larvar på en 4:ans krok, inga problem.
Ni får bortse från baitbandet här, men det går efter en timme blötläggning att trä dessa larvar direkt på en krok i storlek 4 och inget spricker sönder och ...
Tre larvar håller kroken flytande.
... som visat här, så flyter det hela fint med en stor krok och tre larvar. Det är naturligt, det ser naturligt ut och det dofter Skunk, men karparna gillar dessa larvar och jag ser fram emot att presentera detta framför en fisk.
Två larvar håller kroken flytande, om än lågt i vattnet.
Ibland är det en fördel om betet flyter lågt på vattenytan och med två larvar på en stor krok som denna i storlek 4, så fungerar även detta på ett bra sätt och jag har en liten tanke om att ha en bit gul riggfoam mellan larvarna och få det att se ut som att larvarna är vingarna på en större insekt.

Dessa larvar går jo även att ha på toppen av en sjunkande eller flytande boilie och man kan ha dem direkt på hairet om man så önskar, så variationsmöjligheterna är stora.
Byt ut Streamerkroken mot en Korda eller Owner.
Här är ett exempel på en Zig bug, lite Humla med spretande ben, men kroken måste bytas ut mot en starkare, typ en wide gape krok, så fisken krokar sig och man kan landa den.
Grodyngel? Bara att minsta stjärten lite.
Här kan jag tänka mig en bulligare framkropp och lite mindre stjärt och vi har ett grodyngel som karpen älskar.

Som sagt så skickade jag med lite bilder på olika egna och köpta Zig bugs och enligt firman, så kan man binda vilket som helst och det är jo bra med tanke på arbetet och det låga priset.
Perfekt en fot under ytan.
Jag skulle vilja ha Bugs som ser ut som bröd, hundmat, baggar mm i Muddlerstyle, typ älghår mm och det är inget problem att göra, men jag tror nog att priset ökar en del med tanke på bättre starka krok.

Nash Fang Gaber till mera bulliga bugs och Wide gapes till allt annat, så man vet att kroken håller, det jag har sett på marknaden håller inte, men fimpar man krokarna, så kanske kvinna i ditt liv kan ha dem som öronhängen?

Vi får se vad som händer i detta, jag hoppas jag får svar och att svaret blir positivt, då ska jag göra en beställning och visa upp det hela här senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.