torsdag 1 maj 2014

Up to date!

Jag har hunnit med lite fiske under veckan och det på grund av min korta arbetstid och självklart ökar det mina chanser. Jag måste erkänna att jag har flinat åt det hela, mer än en gång under fisket på hemmaplan. 

Alla mina hemmavatten har mer eller mindre varit under någon form av fiskepress dem senaste 20 - 25 åren, men ut med lite doggy på rätt ställe och vips efter 10 minuter, så kommer första och tar för sig och sen kommer det flera karpar och kalaset är igång och man får fisk.

Suckers och de tar de minsta bitar först av alla.
Det är så det ska vara och så det är, men inte i det nya vattnet, men det lär komma med tiden, jag lär mig och ser och hör, så snart samlas pusslet ihop och man sitter nöjd med bra resultat och jag är inte den som ger sig.

Först ut med små doggy och så snart garden sjunker, så åker de större bitarna ut och man inväntar rätt tillfälle och sen presenterar man sitt krokbete och nappet, som kommer för eller senare, att påskynda detta genom att kasta hit och dit, skrämmer bara fisken eller så upphäver man garden.
Efter ett tag tar de dem större bitarna och hamnar på mattan.
Här är det en ny fisk från Black Pool mitt i centrum av Nybro, det tog mig 20 minuter att få fram den och ytterligare en timme, innan den tog mitt bete.

Fisken var ensam på platsen och då är de betydligt svårare att handskas med, men det gick och vikten stannade på 8940 gram och man var nöjd.
Fjällkarp tagen bland grodrommen.
Lennart hade fiskat 2 gånger i sin damm och fått en mindre spegelkarp och den hoppade i spadet för honom, innan han hann ta en bild. Jag hälsade på ett par timmar och hittade denna fjällkarp, som gurglade i sig grodrom under ett buskage med en massa rötter.

Den tog min doggy utan minsta tveksamhet och jag hade ett litet helvete att få ut den från busken, men det gick till slut efter att fisken hade gått fast i rötterna. Jag vägde den inte, men buken visar hur de nu frossar, så passa på att vara ute.
Linneafjällis.
Linneasjön gav ifrån sig denna fjällkarp under veckan och även denna hade hitta en större romsamling i sjöns norra del och jag såg flera fiskar som passerade ut och in för att fylla buken med rom.

Ingen stor fisk, men väl värd fighten den presterade, det är något speciellt med fjällkarparna och deras fighting egenskaper, jag gillar det stenhårt och det gav mig blodad tand för att cykla ner i morse och se om det ville sig igen.
Morgonens Linneakarp.
Det gick bra, fast jag egentligen inte hade tid, men man får prioritera lite ibland och jag lyckades lura denna gamla krigare och även fylla ena vadarstöveln med vatten.

Jag har torkat, karpen har sin frihet, så allt är bara bra och jag kommer nog att jaga dem lite till under resten av veckan i flera vatten.

Jag har en i dammen som jag vill se på mattan och den gömde sig väl och var inte på doggyhumör och den stod bara ensam och tryckte ...
Naten står redan högt i dammen och karparna solar.
... när jag var där, men den är ganska grov och större än någon av de fiskar, som Lennart och jag har fått upp, så kanske den står kvar i sitt bälte av Nate, vi får se framåt eftermiddagen.
Vetekorn och majs håller fisken på plats länge.
Jag har vräkt ut Vete, fodermajs, lite tigers och vanlig burkmajs i dammen på två ställen, som jag kommer åt från en lite udde var podden precis får plats. dessa beten brukar generera karp oavsett väder och nu var vi gick från 24 graders värme till kanske 14, så kan dessa beten hålla dem kvar och jag får chansen att ...
Shot on hook riggar, Mistrals Kriller och White Cidex sweetner är en farlig kombination.
... presentera mig riggar och lite Krillerboilies från Mistral som jag har dippat och sedan rullat i ren White Cidex, som är ett sötningsmedel med en viss doft av en nötig honung, det gillar de nog? Vädret är lurigt i hela landet, i Hallstahammar hade man igår 23 grader varmt och i dag låg snön!
Förödande effektiva, prova alla färger!
Shot - on - hook- riggs ska det bli och man kan alltid öka haglets storlek på kroken och montera en av dessa små pop - ups som är så sanslöst effektiva.

Har du inte provat dessa från Mistral eller Bag èm, så gör det, det är doftfria och tar upp dipp eller flavours snabbt och du har 6 olika färger att välja på, det finns även små fina 6 mm Dumbells i tre fluorofärger att testa, de kommer i små burkar om 25 gram.
Kanske dagtid eller kanske nattfiske i helgen?
Hur mycket id jag har under denna ledighet vet jag inte, så jag går och velar om jag ska köra dagpass eller nätterna? Trädgården ligger efter, folk fyller år och sen allt de vanliga man ska hinna med, men vi får se, fiska det ska jag.
Har karparna i Stubbetorp ett dåligt öga till mig?
Kanske, kanske inte, men trögt och segt som sirap är det för mig. jag kan dock med glädje säga att Mangotsson igår tog en spegel på 19,125 kilo från samma plats var Rocket Ronnie tog sina tre karpar, så det kanske är på gång därnere?

Ända sättet att ta reda på det är att åka ner och nöta, för eller senare så kommer korken på Ketchupflaskan att lossna och då ... ni vet den som flinar sist flinar bäst eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.