onsdag 7 maj 2014

Jalapeno Red Flakes håller fåglarna borta!

Den bevingade skaran förföljer mig, åtminstone känns det så och kanske har jag hittat en bra lösning, bra i det att lösningen är super starka röda torkade flingor av Jalapeno med över 8000 scoville, inget för näsan kan jag säga!

Karparna älskar detta starka och fåglarna håller sig borta och dyker inte och de lämnar området var kryddorna stiger till ytan med oljan från hampan, God I love it!
I veckan fick mina 5000T rullar ny fluorocarbonlina och X- Fliterna från Greys fick sig en översyn och allt tacklade om på nytt och sen ringde Lennart lagom tills jag var färdig och undrade om vi skulle ta ett kvällspass i dammen och så blev det.

Han var i stan och kunde hämta mig och hans fru kunde köra hem mig, då hon skulle jobba under natten, perfekt tajming måste jag säga och jag var inte sen att tacka ja till detta erbjudande.

På vägen till dammen berättade Lennart att han hade fått en mindre karp och även haft en på som gick fast i några rötter och kom undan, så det var nog upplagt för en fin kväll.
Jag vevade ihop en stinkande tonfiskmix med lite torra pellets på plats och dessa sticks fick lite av Mistrals Salmon Oil och kanske skulle dessa göra susen över en spombmix som bestod av en salig blandning av hampa mm.
Det fanns även förutom hampa, även majs, maggots, casters, mungbönor och lite vete i mixen, som var uppblandat med 1 dl hampolja och det borde väl sätta fart på fisken i dammen.
Fart! Jag hann inte få ut mitt tredje spö, förrän jag fick ett dubbel run, de måste ha stått och väntat på platsen och vi lyckades att landa båda karparna och det blev lite rassel bland leadcore, bly mm, men det gick bra och ...
... här har vi speglen, som var 2 sekunder före fjällkarpen, kanske hade de intern tävling, men de lugnade ner sig snabbt, när de väl var i håven och efter ett par bilder åkte de hem igen till dammens lugna vrå.
Spegelkarpen föll för en sjunkande 20 mm SLR boilies och en liten Blow back ring rigg och puttyn höll nere min krok i underkäken, fjällkarpen satt lite sämre krokat, men den hade aldrig lossnat från min ...
... Korda Wide Gape. som också fiskades Blow back ring rigg, men med en lilafärgad 15 mm Nash Formula One pop - up och en rosa fakecorn, en trevlig liten fin kombination som gav Lennart en fin radkarp senare på kvällen.
Jag hade bara rört ner lite av min kryddblandning i spombmixen och det fungerade bra, så pass bra att när jag kom hem, kokte jag upp en 10 liters gryta med vatten och lade 3 kilo hampa i en kylbag och lade ner ca 150 gram kryddor i hampan och rörde om och sedan tillsattes vattnet och locket åkte på.

Nästa morgon var det hela klart för fiske, men jag lät det stå och dra under ett dygn och sen var det dags för ett test i Linneasjön, på en lite undanskymt plats, som jag rensade upp förra veckan och nu kom man fram, nu var vattenståndet har gått ner lite.
Dessa Jalapeno Red Flakes är sanslöst starka och känner man på doften med näsan (inget jag rekommenderar!) så får man problem med både näsan och andningen, så pass grym är styrkan, men karparna gillar detta.
Tidig morgon, jag smyger ut och får ner två sticks med mina larm, ena spöet funkar som spombspö och sen tacklas det upp och mina riggar placeras försiktigt och jag har bara en hink som backrest.

Jag fiskar omäskat och förväntar mig inget, men får en känsla, när min ena hangers sakta dras upp och går ner i samma utgångsläge! Jag vet att med leadcoreleader och backleads, samt hur bottnen ser ut, så har jag fisk på platsen och troligen har den lyft min leadcoreleader lite med en bröstfena.

Jag flyttar mig närmre spöna och dricker ur kaffet, tänder en cigg och är på helspänn. Jag stirrar på mina Betalights i mina nya hangers och efter en stund sker samma sak, samma hangers dras sakta upp, men stannar och sen finns det ingen återvända, fisken har tagit betet och spottat fast kroken och nu går det fort.

Agitatorspöet gör sitt jobb, GT 80 + linan håller, fast fjällkarpen gör allt för att komma undan, men jag kan inte tillåta en millimeter lina på denna plats och jag våldtar fisken mer eller mindre tills den är i håven.

Ett par snabba bilder direkt och en koll på Samsonvågen, visar mig 8030 gram och jag säckar fisken för att ta några med självutlösaren. Dessa bilder blir inte bra, då fisken är otrolig pigg, men jag ser i säcken vad den har hunnit få i sig, det strömmar ut kryddade krossade hampfrön!
Karparna gillar starka kryddor, jo starkare jo bättre, men den bevingade skaran av fåglar håller sig undan, så kanske man har löst problemet med allt för många snyltare på fiskeplatsen,? Vi får se vad tiden och flera tillfällen visar.

Vädret den kommande helgen blir inte vad man i början av veckan lovade, så jag får stalka lite mellan regnskurarna eller kanske lägga ett par nattpass, vi får se vad det blir.

Jag tror inte man ska hänga upp sig för mycket på vädret, de äter och det gäller bara att vara ute och på rätt plats, så löser det sig och lite röda Jalapenoflingor i hampan, det ska med! Det ända jag hänger upp mig på är vattenståndet, som kommer att öka med regnet, men man torkar väl med tiden ...

1 kommentar:

  1. Tjena häftigt och läsa :) måste höra om du har nått bra tipps var man kan köpa billig hampa?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.