måndag 12 maj 2014

Karp från tre vatten och Mikael ute i danska regnet.

Jag har tyvärr inte tiden att berätta om mitt fiske den senaste veckan, men det har gått bra, dock utan några stora, men storleken spelar ingen roll för mig. 

Vädret har varit växlande, men mest mulet och regn, men ibland blir man chockat när lampan (solen) tänds och det bränner till lite i skinnet.
Dammen i grönska.
Jag har härjat i tre vatten och i den privata dammen tappade Lennart en stor fisk, som vi inte hann se riktigt, en sen kväll, men den hade nog varit dammrekord och en ny PB för honom.

Bra vind och sol tidigare på dagen satte fart på fisken och vi fick båda utdelning, dock mest mindre karpar som var framme och jag hade ett spö lite off - side och ...
7,3 kilo från dammen.
... det skulle visa sig vara rätt melodi för att få en större fisk på mattan och igen var det mina sista Krillerboilies från Mistral som gav utslag - dags att beställa igen!
Weed! En del går att röka, en del inte!
Gräset i dammen växer värre och snabbare än gräsmattan hemma och det kan bli ett stort problem i många vatten om vi får en varm sommar.

Jag tror detta beror på den milda vintern som vi hade och samma sak förra året eller är det bara så att vissa år växer det mer än vanligt?
Markerfloat, ett bra hjälpmedel.
Vi hittade dock rena fläckar och placerade våra riggar där och lite hjälp fick jag ge Lennart, men han kommer starkt och kommer att bli duktig på sin ålders höst - han är 5 år äldre än mig ;-)
Spod med groundbait och röda maggots.
Fläckarna spoddades med lös groundbait och räda maggots och de fick även några mindre hårda mäskbollar och de gillade de mindre karparna i dammen.

På de ställen var vi endast hade boilies som mäsk, där kom de större fiskarna, så kan det vara och nästa gång kanske det är vice versa, man vet liksom aldrig och det är nog moroten i fisket, att inte veta till 100 %.
Backleads har sin plats i fisket ...
Nästa vatten var Skabrodammen, frugan syrra fylde år och jag passade på att bomba ett par ställen med boilies och annat gott och dagen efter var jag på plats med två spön, mera fick inte rum på den mild sagt trånga platsen.
Koikarp från Skabrodammen.
Det räckte dock bra och efter två timmars väntan och syn på en röd karp, så gick den ner över mina beten och den kom sen på mattan efter en väldig lugn fight.
Även fjällkarparna har överlevt i Skabro.
Samma spö producerade även en liten fjällkarp och sen var det över och jag var glad över att se dessa fiskar och att de har överlevt katastrofen för snart tre år sedan och jag fyller på lite då och då, så det kommer med tiden att bli den pärla det en gång i tiden var.
Mixed pellets, alla smaker finns med.
15 mm SLR och Pure Pineappel i kombination, var mina beten över en salig blandning av olika pellets och de gillade fiskarna under min korta stund vid dammen.

Det ska bli flera pass där framöver, jag gillar detta vatten, men inte utsikten mot dammvallen, som fortfarande ser ut som en motorväg utan asfalt, men det börjar grönska till sig även här.
Muddyhole levererar igen!
Linneasjön har jag besökt och det med bra framgånger, fisken har inte varit på det bästa humör, men mina erfarenheter har gett resultat på flera ställen i sjön under dagen och eftermiddagen.

Men Mudhole har endast gett ifrån sig fisk på kvällarna och jag älskar detta djungelkrig som utspelar sig varje gång man sätter kroken i en karp därinne.

Det är sanslöst roligt och spännande och ibland undrar man hur fanken man lyckas, men det är det där med planen, håll dig till den och du lyckas, men glöm inte antiseptiska medel under allt ditt fiske - det gjorde inte fångstmannen som tog denna karp före mig! Bad angling är vad detta är!
Små doggy och Brännis Mandel - Just try it!
Jag har lekt med små doggy och diverse dippar och tillsattsämnen och tre sticker ut mer än andra och det är i första hand Brännis mandeldipp, Mistrals Salmon Oil och Nash Monster Squid.

Lite av dessa fina aromatiska droppar i en påse med doggy och du är två steg närmre succé, än om du låter bli! Det är effektivt till tusen och jag kan inte annat än att be dig testa i ditt vatten och framför allt om de är vana och skrämda av doggy straight out of the bag!
Min danske vän Mikael med sin Target fish.
Mikael nere i det danska landskapet har också varit ute med stangen och här kommer bilden på hans Target fish och mejlet med lite språkundervisning i danska för de svenske!

Hej igen! 

Måtte afsted tre gange efter denne fisk, kom tættere og tættere på hver gang og fik den denne gang, trak 40 meter line lige ud i søen og så 30 meter til venstre og så kunne jeg hente den langsomt hjem i nettet.


Taget på naked chod, korkball, hjemmerul, har set 4 stk mere som jeg rigtig gerne vil have i nettet, så det er bare at være standhaftig! Måtte tage en hel del regn for denne fisk. :-) Ha det super-Mikael.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.