tisdag 25 november 2014

Lite bilder från gårdagen.

Jag tog lite bilder vid Linnéasjön under min rundvandring och mäskning av min fiskeplats, vädret var inte det bästa och vattenståndet var högt i sjön.

Högt vattenstånd ger en lite extra möjligheter genom att fisken kan komma in på normalt sett outforskade områden under sitt sök efter föda och det ska jag ta vara på till helgen med ett eller två spö, man vet aldrig!
Lite svåråtkomligt med det höga vattenståndet!
Jag kan nog sjön såpass, att jag vet vart de flesta karpar har ställt sig eller huserar i sina födosök och mina fällor fylls på varje dag, så förhoppningsvis ska det ge resultat den kommande helgen.
Tänk om din granne slängde sina soppor i din trädgård, nog fan skulle du reagera eller hur? Visa våra vatten och andra fiskare respekt, detta är vansinne av högsta grad och du vet det!
Hur svårt kan det vara att ta med sig skräpet hem? Detta låg utspridd i Joelskogen och det är inte snyggt, ta hem ditt skit nästa gång du besöker ett vatten!

Vart frigolitkartongen med Kebabtallriken tog vägen vet jag inte, kanske tog någon av råttorna hand om den för vinterbonad i boet?
Joelskogen, högt vatten, död växtlighet och en fin brant!
Högt vattenstånd och ändå blev jag överraskat, när jag insåg att det faktiskt hade sjunkit undan med ca en meter! Det ger vissa fördelar i mitt fiske och vi får väl se om jag får rätt i mina antaganden.
Hett eller inte? Jag gillar dock inte dem två bojorna!
Badplatser brukar vara bra hak för karp och framför allt under den kalla årstiden, varför är jag fortfarande lite osäker på, men dessa sand och grusbottnar drar till sig fisken och denna badplats har jag tyvärr aldrig gett en riktig chans, kanske dags?
Ha koll på dessa features året runt!
All växtlighet alstrar värme, oavsett om växterna är levande eller döda och de hyser alltid en del naturlig föda, så en vasskant som denna med lagom djup, kan vara en bra chansning!
Snart så ...
Det var milt och fuktigt när jag var nere under gårdagen, under natten klarnade det upp och en stjärnklar himmel visade sig och det hela hamnade på nollan.

Idag sken sola för gud vet hur länge sen det hände senast och vi fick lite minus redan tidigt under kvällen. Det gör dock inget, det är inget som påverkar karparna, där jag ska fiska än, men håller minusgraderna i sig, så blir de lite mera besvärliga.

De vänjer sig dock ganska snabbt, men det gäller att hålla dem igång med spridda beten. Inga stora mängder, men de ska behöva röra på sig och förbränna energi och den energin måste ersättas av ny energi och det är där mina boilies och krokbeten kommer in i bilden!

Det kan bli en blankning, men man kan vara säker på att de är där och att det kommer att komma takes, det gäller bara att vara där och mina planer är att fiska under korta pass fram till vecka 51 var jag är ledig hela veckan och då kommer det man väntar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.