torsdag 15 oktober 2015

Sommarens fiskar.

Hösten är här med besked och jag blickar tillbaka på sommarens fiske och kan konstatera att det blev många fina upplevelser och fina fighter under mina stalkingpass, det blev inget fiske med boilies, det kommer senare i år.
Jag har smidd mina höst och vinterplaner och det kommer att bli fiske med mistrals boilies, som har visat sig vara förödande för hungriga höst/vinterkarpar, som just i denna stund bygger upp fettlagret inför den tuffa tid,  som koma skall.
Det mesta av mitt fiske under sommaren har skett med små doggy som lockbete och en större Doggy imitation från Enterprise tackle ocg det har fungerat perfekt. Fördelen med dessa fakebaits är att du aldrig behöver byta bete ocg fundera på om de flyter, bara att låta dem ligga tills karpen tar ditt bete.
Karpen ovan tog vid bilbron i Linnéasjön och jag tackar Peter Christiansson för hjälpen med bilden. Thanx mate!
Tro inte att jag inte har koll på mitt kära Mudhole i norra delen, jomän, jag går aldrig förbi utan att slänga in en blick och en näve små Doggy och oftast står där en eller två och solar sig därinne.

 Denna dag ville jag dock prova flötmete och vanlig burkmajs som hade fått sig ett par skvättar med Bag Em´s Pineappel. Jag vet att det är gott om braxen i sjön, men inte här inne och jag ser  precis allt och kan lyfta ut mitt bete om en slempropp skulle komma in.
Denna dag fanns det en spegel och denna fina fjällkarp i hålet och jag ville ha den fjälliga saken som bokstavligen rensade allt jag lade ner framför mina fötter och det var bara en tidsfråga innan den tog mina 3 majskorn och här har vi den efter en tuff strid som kostade mig flötet.

Jag gör mina flöten av penselskaft och mera om detta kan du hitta på annan plats här på bloggen. Billiga och väldigt bra flöten och det svider inte i plånboken.
Det gäller att lyssna och ha ögonen med sig under fisdket, här kom lite ringar och efter en stund avslörade en karp sig genom att visa hela stjärtfenan över ytan, utan tvekan gick det en karp här och åt något på bottnen vid den lilla tuvan utanför Joelskogens camping. Jag var inte sen att med en liten catapult intruducera 3 - 4 majskorn över fisken.

Jag smög mig lite närmre och kastade ut mitt flöte för långt och vevade det på plats i fiskens närhet och väntan kunde börja. Lite spännande var det att se flötets rörelser varje gång karpen var mot linan, men till slut lade flötet sig och saken var var klar. en kraftig rusning mot friheten stannades och efter några minuter tumult så låg den i håven.

Jag trodde först att det var Halftail, men fisken var betydligt ljusare och denna fisk har jag nog inte fångat förut, vad jag vet, vikten stannade på 9 kilo och den kan krypa över 10 kilo i vinter och då tar jag den gärna i vintercolours. kul med en ny morot som man kan jaga i framtiden.
Jag har även kört en hel del med Surfacecontroller under sommaren och det har gått väldigt bra dem dagar, var karparna väntar på att mina bete har drivit ut och jag inte kan nå fisken, en vanlig företeelse i många vatten. En controller löser ditt problem och jag kommer att skriva mera om detta senare.
Den gångna sommaren lärde mig tre saker! Att jag hade fel i mitt påstående att Gräskarp inte tar Doggy, helt fel! De tar dem, men först när de mjuka och det tar tid innan de lär sig att dessa hundfoder faktisk är goda och ganska näringsrika. En annan sak jag lärde mig var min klädsel i vatten var det är mycket folk i rörelse.

Jag har upplevt det många gånger att man lokaliserar solande Gräskarpar och man smyger sig fram i Camokläder och kommer på plats och dunstar fisken bort. en dag vid sjön såg jag Gräskarp nära land ocg var på väg som vanligt i camoklädsel och två gubbar i skrikigt färgade kläder stannar på strandvägen och pratar och Gräskarparna brydde sig inte, så dagen efter kröp jag i turistkläderna ocg Gräskarparna var kvar.

Mangotsson kom ner och var väldigt förvånad över att hitta mig vid sjön men ett spö i handen och habn hjälpte med men lite bilder på denna fisk som vägde 10240 gram om jag minns rätt och den tog just en Doggyimitation från Enterprise efter att ha mumsat i sig en del små riktiga Doggys och detta skulle bli en ny öppning i mitt fiske med tv andra Gräskarpar på 12,2 och 14 kilo och mera om detta kommer senare i höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.