lördag 2 april 2016

Tufft, men trägen vinner!

Det var tufft i dag vid Linnéasjön och efter 2 varv runt sjön, hade jag inte ens sett en Mört eller annan småfisk uppe på mina utlagda små Doggy, som skulle locka fram karpen i sjön. Men farao den som ger sig och under tredje rundan, så skulle jag få min chans.
Jag såg en svag rörelse längs kanten och var länge tveksam till om det var fisk eller den svaga vinden, vinden kan spela en lite spratt ibland, men man lär sig och jag satt kvar.
Var det karp, så skulle den nog visa sig på ett eller annat sätt, men vilken tid det tog och jag var nästan inställd på att låta grejerna vara nerpackade.

Men sen hände det! Jag såg lite uppstickande rötter flicka till lite och saken var klar och snabbt var grejerna framme och spöet klart.
Jag lade ut lite beten som sakta drev mot den lilla holme var fisken befann sig och den tog tid på sig vill jag lova, skönt att ha något att sitta mjukt på och jag tar med bilden på min stalkerbucket.

Den  är gjord av en Mainline beteshink, ett liten fack tar mina verktyg och det större min katapult och beten, så jag slipper resa mig och skrämma eventuell fisk framför mig.
Vattenliljorna är på gång och när solen kom fram, såg jag enstaka grodor som hade Great fun in the Sun. Är inte det tidigt? Tycker nog det brukar komma om ca två veckor, men jag kan ha fel.

Våren är här det känns på värmen, ljuset och synd bland knoppar och på djurlivet...det går åt rätt håll nu! Ser verkligen fram emot tiden när karparna äter sig tjocka i grodornas rom, då väger de som mest!
Mitt i bilden ligger den lilla holmen, som står under vatten och där har vi skådeplatsen för dagen enda karp.
Jag såg den, tog chansen och fick den...har hänt förut några gånger, men de är svåra i det kalla vattnet och fisken var ensam, vilket inte gör det enklare.
Fakedoggy dippat i en vidrig sörja från Northern Baits gav utslag, fast den var framme en gång och bara nosade, sen tog den betet snabbt och mitt gamla Stalker Stealth var sig en omgång vårgympa.

Vart får de styrkan ifrån dessa fjällkarpar? Helt otroligt vilken power fisken hade, men as usual, så var jag lite starkare och den fick syna håven och i weighslingen hamnade viken på 7240 gram.
Så efter allt var avklarad och fisken hade återvänt hem, så kunde den gamle räven flina än en gång och ta järnhästen hem. Hur det gick för grabbarna som övernattade på Udden, vet jag inte, men en sak vet jag....I luv this! Obs! Bry er inte om finnen på min kran!;-)

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.