lördag 15 oktober 2016

Engelssons produkter.

Boken har ni sett och nu har jag fått hem lite knivar för nästa års letande. korg och gummiboots har vi och jg har slipat knivarna och oljat handtagen, vilket var ett måste.
Svampknivar.
Engelssons i Falkenberg säljer produkterna o dagens inlägg och först ut är det svampknivarna som kostar 49 kronor styck och det är ett ok-pris, men som sagt lite vassare kunde de vara och man får olja in handtagen, så dessa inte spricker av eventuell blöta.
25 kronor.
Jag hittade en liten smidig fickkniv för 25 kronor, kan alltid vara bra att ha i fickan.
Slipade och oljade handtag.
Lite översyn får man ge dessa saker innan användning. Det är robusta knivar med den tillhörande borsten för rengöring av svamparna,
Slipmaskin.
Jag har en elektrisk knivslip och jag rekommendera alla att ha en sådan, det är så enkelt att hålla skärpan på alla knivar och en del saxar mm.
Nageltestet.
Du tester skärpan på kniven på en nagel. glider kniväggen är kniven ovass, fastnar den är kniven vass, lite som när du tester krokarnas skärpa.

Jag tycker det är lite roligt att testa sig själv ibland, jag har tändare i fickan, jag är rökare. Men det kan vara bra att veta att man kan göra en eld under alla väderlekar, det kan faktiskt vara livsavgörande att kunna skaffa sig värme.
Kan vara livsavgörande.
Dessa eldstål är enkla och lätta att använda, det blir gnistor när man dra bladet mot stålet, men det svåra är att alltid lyckas med att antända materialet.

Torrt gräs, mossa, lav, tunna barkstrimlor näver mm är bra utgångspunkter för en lyckat brasa och grillade korvar. 49 kronor var priset och det tar ingen plats i fickan och en bra sak att ha med sig.

Nästa gång jag skriver här blir det lite kring en del personer som har betytt mycket för mitt karpfiske och jag hoppas att du tittar in då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.